Adana Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | “Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün” Projesi Yine Yeniden Başlıyor!
“Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün” Projesi Yine Yeniden Başlıyor! “Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün” Projesi Yine Yeniden Başlıyor!
  • Paylaş
2015 yılında başlayan “Gelecekte Bir Gün, Meslekte ilk Gün” projesi 2017-2018 eğitim öğretim yılında yepyeni aşamalarıyla tekrar başlıyor.

“Büyüyünce ne olmak istiyorsun?” sorusuyla başlayan, mesleki rehberlik projesi olan “Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün” projesi ile öğrenciler hayal ettikleri meslekler hakkında detaylı bilgi sahibi olma imkanı sağlıyorlar.

Projede öğrenciler gelecekte olmak istedikleri, hayal ettikleri mesleklerde, alanında uzman kişiler tarafından detaylı bilgi sahibi olarak, akıllarına takılan tüm sorulara yanıtlama şansı edinmekle birlikte, o meslekte bir gün geçirme imkanı sağlamaktadırlar. Proje koordinatörü Ortaokul Rehberlik Ana bölüm Başkanı Çiğdem AĞAZADE, “Gelecek nesillerimizin yetenek ve ilgilerine uygun meslekler seçmesi ve bu yolda emin adımlarla ilerlemeleri için bu projeye başladık. Daha önceki yıllarda hayal ettikleri mesleklerin kendilerine uygun olmadığını düşünen ya da Evet! Ben bu mesleği yapmak istiyorum diyen öğrencilerimiz oldu. İkisi de bizim için olumlu bir sonuç. Çünkü hayal ettiği meslekte uzun yıllar ilgi ve yeteneklerine uygun meslekler seçilmesi ve seçeceği meslekten emin olan veya o mesleğe sahip olmak için yıllarca bu yolda ilerleyen ve meslek hayatına atıldıktan sonra kendisine uygun olmadığı fark edip, tüm emek ve çabalarından vazgeçen bireyler olmamalarını sağlamaya yardımcı olmaktayız.” dedi.

“Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün” projesi ile yaşam becerileri ve kişisel gelişim kategorisinde Haliç Üniversitesi'nde düzenlenen Classloom eğitimde, Okyanus Kolejleri En İyiler Ödülleri’nde 1. oldu.

Projede yeni aşamalar bulunmakta. “Gelecekte Bir gün, Meslekte İlk Gün” projesinde öğrenci sempozyumları ve meslek simülasyon deneyimi ile proje 2017-2018 eğitim öğretim yılında da devam etmektedir.


Haber
:
Aykut Kara
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
27 Ekim 2017, Cuma 21:40
Okunma
:
744 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları