Adana Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılında Görev Yapacak Olan Okul Başkanı Seçildi
2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılında Görev Yapacak Olan Okul Başkanı Seçildi 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılında Görev Yapacak Olan Okul Başkanı Seçildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji İlkokul öğrencileri yeni eğitim öğretim yılına ‘Okul Meclis Başkanlığı’ seçimlerinin heyecanı ile başladı.

Adana Okyanus Koleji İlkokul öğrencileri yeni eğitim öğretim yılına ‘Okul Meclis Başkanlığı’ seçimlerinin heyecanı ile başladı. 25 Eylül 2017 tarihinde ‘Demokrasi Haftası’ çerçevesinde gerçekleştirilen ve demokrasinin eğitim yoluyla güçlendirilmesi, eğitim sisteminin demokratik değerler açısından geliştirilmesi adına Adana Okyanus Koleji’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Okul başkanlık seçiminde; öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürü gibi becerilerin kazandırılması amaçlandı.

Sınıf temsilcilerinin seçilmesiyle başlayan maraton; sınıf temsilcilerinin okul meclis başkanlığına adaylıklarını ilan etmesiyle devam etti.

Okul Meclis Başkanlığına adaylığını koyan 4-A sınıfından Demir Ege Özdemir, 4/B sınıfından Mamut Efe Yalçıner, 3-A sınıfından Ege Yalçıner, 3/B sınıfından Yurday Buğra Çetin, 2/A sınıfından Melis Emekli ve 2-B sınıfından Kadir Alp Büyükburç arasındaki demokratik rekabet propaganda süresince okulumuzda heyecan yarattı.

5 Ekim Perşembe günü ilkokul rehber öğretmeni Pınar Acar’ın desteği ile yapılan seçimler gizli oy, açık sayım ilkesi ile gerçekleştirilmiştir. Seçim sonunda en çok oyu alan öğrencimiz 4-A sınıfından Demir Ege Özdemir ‘Okul Meclis Başkanımız’ olarak ilan edilmiştir.

Öğrencilerimiz seçim heyecanı boyunca, yönetime katılma, karar alma ve inisiyatif kullanma, müzakere etme, değerlendirme, uzlaşma becerilerini geliştirme, demokrasi, seçme ve seçilme kavramlarını pekiştirerek öğrenme
fırsatı buldular.


Haber
:
Aykut Kara
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Önder Çelen
Tarih
:
30 Ekim 2017, Pazartesi 23:42
Okunma
:
1.248 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları