Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | İstiklal Marşımız 96 Yaşında!
İstiklal Marşımız 96 Yaşında! İstiklal Marşımız 96 Yaşında!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Kolejinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma töreni düzenlendi.

10.03.2017 Tarihinde Edebiyat zümresi tarafından hazırlanan, lise öğrencileri tarafından sunulan program izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Tören açılış videosu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın söylenmesinin ardından Lise müdürü Mehmet Hançer günün anlam ve önemini özetleyen konuşmasını yaptı. 11.sınıf kız öğrencilerinin “Ya İstiklal Ya Ölüm” oratoryosunu seslendirmelerinin ardından, Edebiyat öğretmenimiz Simay Ak İstiklal Marşı’ nın anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Program, Türk Milleti için büyük bir önem taşıyan marşımızın TBMM’ de kabul edilişini anlatan “İstiklal Marşı’nın Kabulünü” adlı, öğrencilerimizin hazırladığı tiyatro ile devam etti. Seyircilerin arasından kalkıp İstiklal Marşı’nı okuyarak sahneye gelen öğrenciler “Mehmet Akif” yazılı tişörtlerle beğeni topladılar. Sahneye son olarak “Korkmadım” şiiri ile 11.sınıf öğrencisi Alican Bayram çıktı. Okuduğu şiir ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Tören İstiklal Marşı’mızın bir kez daha okunmasıyla son buldu.

12 Mart İstiklal Marşı' nın kabul edilişinin 96. Yıldönümü etkinliklerine katılan velilerimize, programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.


Haber
:
Derya Dönmez
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
DERYA DÖNMEZ
Tarih
:
11 Mart 2017, Cumartesi 13:43
Okunma
:
1.206 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları