Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Kampüsü Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Kulüpleriyle Geleceğini Planlıyor
Halkalı Kampüsü Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Kulüpleriyle Geleceğini Planlıyor Halkalı Kampüsü Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Kulüpleriyle Geleceğini Planlıyor
  • Paylaş
12 Nisan Çarşamba günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Psikoloji Kariyer Kulübü öğrencileri, Rehber Öğretmeni Serkan Pedük rehberliğinde İstanbul Aydın Üniversitesine akademik gezi düzenlediler.

Tanıtım koordinatörü Gonca Kırpıkoğlu tarafından karşılanan öğrencilere, ilk olarak kampus tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım gezisinin ardından öğrenciler Psikoloji bölümü konferans salonuna geçtiler. Burada İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilerine sağladığı olanakları dile getiren Gonca Kırpıkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Aydın Üniversitesi olarak öğrencilerimizi iş hayatına öğrenim zamanında hazırlayarak yerinde uygulama sistemiyle iş arayışlarında bir dezavantaj olan “tecrübesizlik” etkenini ortadan kaldırıyoruz. Ömür boyu eğitim anlayışıyla öğrencilerimizi mezuniyet sonrasında da destekliyor; kesintisiz hizmet veren kariyer merkezimiz ile öğrencilerimizin kariyer planlamasını yaparak mezuniyet sonrası sayısız çözüm ortağımızla birlikte öğrencilerimizin birçoğunu işe yerleştirerek hayal ettikleri kariyere sahip olmaları için çalışıyoruz” diyerek öğrencileri bilgilendirdi.

Kişisel Kontrol Algısı, öğrenilmiş Çaresizlik

Tanıtım sunumunun ardından öğrencilere, Psikoloji Bölümü Öğr.Gör.Elif Özge Erbay tarafından “Kişisel Kontrol Algısı, Öğrenilmiş Çaresizlik” üzerine örnek ders gerçekleştirildi. Elif Özge Erbay, “Kişinin herhangi bir durumda çok sayıda başarısızlığa uğrayarak, bir şey yapsa da hiçbir şeyin değişmeyeceğini, olayların kendi kontrolünde olmadığını, o konuda bir daha asla başarıya ulaşamayacağını düşünüp, bir daha deneme cesaretini kaybetmesi olduğunu” örneklerle açıkladı. Bu durumla baş etme yollarını da belirten Elif Özge Erbay, öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak konuşmasını tamamladı.

Öğrenciler, kendilerine ayrılan serbest zaman süresinin ardından okullarına geri döndüler.


Haber
:
Derya Dönmez
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
DERYA DÖNMEZ
Tarih
:
19 Nisan 2017, Çarşamba 16:46
Okunma
:
865 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları