Sancaktepe Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus'ta 19 Mayıs Coşkusu
Okyanus'ta 19 Mayıs Coşkusu Okyanus'ta 19 Mayıs Coşkusu
  • Paylaş
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Okyanus Kolejleri'nde büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 17 Mayıs 2013 Cuma günü gerçekleştirilen tören kapsamında, Okyanus Koleji öğrencilerinden oluşan bando takımı geleneksel Bando Yürüyüşü yaptı.

Okul Müdürü Erdem Üzam'ın konuşmasıyla başlayan kutlamalar, öğrencilerin dans gösterisi ile devam ederken, Atamız'ın sevdiği oyunlardan biri olan Zeybek oyunu da sunuldu.

Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın çoşkuyla okunmasının ardından, Bahçeşehir Okyanus Koleji Basketbol Takımı'nın Basket Şovu izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. "Aşuk ile Maşuk" gösterisi ise tüm salonu kahkahaya boğdu.

"Step Show"un ardından konser alanına yönelen öğrenciler, arkadaşlarının oluşturduğu müzik grubunun mini konseriyle bayram coşkusunu yaşadılar.

Avcılar Okyanus Koleji'nde de 17 Mayıs 2013 Cuma günü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 19 Mayıs töreni, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı.

Tarih Zümresi Öğretmeni Serhat Ünsal'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Berke Berkil adlı öğrencinin konuşmasının ardından, program dans gösterileri ile devam etti.

19 Mayıs'ın anlamını aktaran sinevizyon gösterisinden sonra, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkındaki duygu ve düşüncelerin dile geldiği Avcılar Okyanus Koleji öğrencileriyle gerçekleştirilen röportajlar beğeniyle izlendi.

Kutlamalar, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını konu edinen tiyatro ve Atatürk'ün sözleriyle bezenmiş orotoryo ile hızıyla devam etti.

Ata'nın gençliğe armağan ettiği bu özel günde spor da unutulmadı. Aikido Kulübü öğrencilerinin gösterisi alkışlarla izlenirken, öğrencilerinin ardından sahneye çıkan Beden Eğitimi Öğretmenleri Figen Önal ile Aykut Kekeç'in gösterisi de büyük beğeni topladı.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata'ya Cevabı ile devam eden kutlama programı, Avcılar Okyanus Koleji öğrencilerinden oluşan müzik grubu dinletisiyle sona erdi.

Sancaktepe Okyanus Koleji'nde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ortaokul ve Lise öğrencileri birbirinden güzel performanslar sergilediler.

Okul Müdürü Kenan Çolak'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayan tören, tüm öğrencilerin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okumalarıyla devam etti.

Şiir dinletisi, piyano resitali ve Okyanus Müzik Grubu'nun sergilediği performansla bayramlarını coşku içinde kutlayan öğrenciler, törenin finalinde de lise erkek öğrencileri kule takımı gösterisini heyecanla izlediler.

Kulenin oluşturulmasının ardından bayrak açılarak, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı söylendi.

Ataşehir Okyanus Koleji'ndeki 19 Mayıs kutlamaları da, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Öğrencilerin Ata'nın Gençliğe Hitabesi ve Gençlerin Ata'ya Cevabı'nı okumalarıyla, şiir ve konuşmalarla devam eden törende, sinevizyonlarla Atatürk ve bağımsızlık mücadelesi izlendi.

Tören, öğrencilerin 10. Yıl Marşı ile birlikte sahnede Türk Bayrağı açması ile sona erdi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde 17 Mayıs 2013 Cuma günü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 19 Mayıs töreni, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı.

Okul Müdürü Mesut Mugan'ın konuşmasıyla devam eden kutlamalar, öğrencilerin dans gösterileri, halk oyunları, jimnastik gösterileri, Bando Takımı'nın yürüyüşü, 19 Mayıs Şiir Dinletisi ve öğrencilerin canlı mini konseri ile son buldu.

Tüm öğrencilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlar; kutlamalarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
21 Mayıs 2013, Salı 17:05
Okunma
:
11.368 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları