Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Periyodik Cetvel 150.Yılında
Periyodik Cetvel 150.Yılında Periyodik Cetvel 150.Yılında
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Periyodik cetvel, kimya alanının temelidir.Günümüzde 118 tane element bu cetvel üzerinde yerleştirilmiştir.Bu yerleştirme işlemi yapılırken belirli özellikler dikkate alınmıştır.Bilimin en önemli noktalarından biri olan periyodik cetvel için 2019 yılı Uluslararası Periyodik Tablo Yılı olarak kabul edilmiştir.

Tüm öğrenciler periyodik cetvel ile ilgili genel bir bilgiye sahiptir.Öğrenciler eğitim öğretim hayatlarında Johann Döberenier, De Chancourtois, John Newlands, Dimitri Mendeleyev, LotharMeyer, Henry Moseley, GlennSeaborg periyodik cetvele katkısı olan bilim insanları hakkında bilgi sahibi olmuştur.

Okyanus Koleji bu yılın önemi adına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Anorganik Kimya alanında Doç. Dr. İbrahim İsmet ÖZTÜRK hocamızı Mimarsinan kampüsümüze davet etmiş bulunmaktadır.Okul müdürümüz Sevil KILIÇ, BARGEM proje koordinatörü Duygu CELEBCİOĞLU YAVUZ, kimya öğretmenimiz Hale DEMİR AYDINKAYA,diğer branş öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin de katılımı ile konferans salonumuzda periyodik cetvelin tarihçesinden bahsedilmiştir.

Bunun yanında periyodik cetvelin ilk hali, periyodik cetvele katkısı olan bilim insanları, periyodik cetvelin gelişim süreci, elementlerin adlarının nasıl verildiği hakkında bilgilendirme yapılmıştır.Bu bilgilendirme ile birlikte öğrencilerimiz elementler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmuştur. İbrahim Öztürk hocamızın sunumunun ardından öğrencilerimiz periyodik cetvel ile ilgili sorularını sorma fırsatı bulmuştur.

 

 


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Hale Aydınkaya
Tarih
:
29 Nisan 2019, Pazartesi 18:46
Okunma
:
969 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları