Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Kariyer Kulüp Etkinlikleri Hızla Devam Ediyor
Kariyer Kulüp Etkinlikleri Hızla Devam Ediyor Kariyer Kulüp Etkinlikleri Hızla Devam Ediyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Rehber Öğretmen Yonca Yaprak'ın organizasyonuyla Kariyer Kulüp Etkinliklerinin Devamı Olarak 22 Kasım Salı Günü Mühendislik ve Sağlık-Tıp Kariyer Kulübü üyesi 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle birlikte İstanbul Üniversitesi ziyaret edildi.

Kariyer hedefleri doğrultusunda bölümler ve üniversiteler hakkında bilgilendirme yapılan etkinliğimizde bu sefer durak İstanbul Üniversitesi Avcılar kampüsü oldu. Öğrenciler, Türkiye’nin ilk üniversi olan İstanbul üniversitesi öğrencilerinin rehberliğinde Veterinerlik ve Mühendislik alanları hakkında bilgi sahibi olurken kampüsü tanıma fırsatı da elde ettiler.

İlk olarak Veterinerlik Fakültesi'ne bağlı tüm birimleri öğretim üyeleri eşliğinde gezen öğrenciler ameliyathaneden kesimhaneye kadar bir çok bölümü gezerek bilgi edindiler. Evcil ve vahşi olmak üzere çeşitli hayvanları görme fırsatı elde edip, gen kopyalama yöntemi ile dünyaya gelmiş hayvanların geçirdikleri süreçler hakkında da ayrıntılı bilgi edinerek klonlanmış bir boğa olan Efe ile tanıştılar.

Veterinerlik Fakültesi'nden sonra Mühendislik bölümleri tek tek ziyaret edildi. Maden, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Jeoloji, Çevre mühendisliklerinde öğretim üyesi olan hocalarla ve bölümlerde okuyan öğrencilerle de sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler için verimli geçen bir gün oldu. Ayrıca elektrikle çalışan araba projesi üzerinde çalışan İstanbul Üniversitesi AR-GE birimi ile de keyifli vakit geçirildi.

 


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Yonca Yaprak
Tarih
:
22 Kasım 2017, Çarşamba 15:42
Okunma
:
1.033 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları