Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Hayata Işık Tutan Felsefe
Hayata Işık Tutan Felsefe Hayata Işık Tutan Felsefe
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimarsinan Okyanus Kolejleri 3 Aralık Pazar günü İstanbul Erkek Lisesi’nde düzenlenen 22. Türkiye Felsefe Olimpiyatına Felsefe Öğretmenimiz Hilal KIDAL aracılığıyla katılım gösterdi.

Mimarsinan Okyanus Kolejleri 3 Aralık Pazar günü İstanbul Erkek Lisesi’nde düzenlenen 22.Türkiye Felsefe Olimpiyatına Felsefe Öğretmenimiz Hilal KIDAL aracılığıyla katılım gösterdi. Felsefenin önemini ve hayatla iç içeliğini öğrencilerimize de göstermeyi amaçlayan bu çalışma yorum gücünün geliştirilmesi açısından önemli bir çalışma olmuştur. Felsefe Öğretmenimiz Hilal KIDAL tarafından yürütülen bu çalışma birden fazla filozofun düşüncelerinin ve sözlerinin ele alındığı tartışmanın ve eleştirmenin önemini vurgulayan bir etkinlik olmuştur.

Felsefe, insanın kuşatıcı bir bilgi veya kapsayıcı bir kavrayışa ulaşma talebine cevap verebilen yegâne disiplindir. Hayatının akışı içinde kendi öz kaynakları dışında başka yerlerden çoğu zaman ilintisiz inanç ve bilgiler, tercih ve eylem tarzları edinen insan, varlığı hayat, dünya ve toplum karşısında belli bir tavır geliştirmek, bu tavrı yaşamının temeline yerleştirmek için söz konusu dağınık materyali tutarlı bir yapı içinde sistematize etme ihtiyacı duyar.Söz konusu materyalin unsurları üzerine geliştirilebilecek eleştirel ve sorgulayıcı düşünüm ile ancak felsefesağlayabilir.Bu etkinliğin en önemli faydalarından biri de felsefeningerekliliğinin gençlerimizeaşılanması ve farkındalık gücünün artırılması olmuştur.


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Hilal Kıdal
Tarih
:
05 Aralık 2017, Salı 10:00
Okunma
:
1.061 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları