Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Geleceğin Sağlıkçıları Kolan Hastanesi'nde
Geleceğin Sağlıkçıları Kolan Hastanesi'nde Geleceğin Sağlıkçıları Kolan Hastanesi'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kariyer Odaklı Yetenek Gelişim Programı kapsamında yürütülen Kariyer Kulübü etkinlikleri, Rehber Öğretmen Yonca Yaprak'ın organize ettiği Beylikdüzü Kolan Hastanesi Ziyareti'ne Sağlık ve Tıp Kulübü öğrencilerinin katılımı ile devam ediyor.

Kariyer hedefleri doğrultusunda meslekler hakkında bilgilendirme yapılan etkinliğimizde durağımız Beylikdüzü Kolan Hastanesi oldu. Öğrenciler, hastane bünyesinde bulunan tüm bözlümleri gezerek farklı branş doktorları ile tanışma ve sohbet etme fırsatı buldular.

İlk olarak hastane içinde bulunan birimleri hastane çalışanları eşliğinde gezen  öğrenciler acil servisten fizik tedavi bölümüne, tıbbi atık bölümünden kardiyolojiye kadar bir çok bölümü gezerek bilgi edindiler. Hakkında bilgi sahibi olmadıkları ya da adını ilk defa duydukları tıbbi terimleri sorarak ve ne olduklarını kendi gözleri ile görerek verimli bir öğrenme gerçekleştirmiş oldular.

Hastane gezisi bittikten sonra hastanenin konferans salonuna alınan öğrenciler kendileri için hazırlanan ikramlar eşliğinde doktorlarla sohbet etme şansı buldular. 

İlk olarak Hastane Başhekimi Opr. Dr. Nihat Ersöz ile görüşen öğrenciler Tıp bölümü öğrencisi olmanın zorlukları ve hangi aşamalardan geçmeleri gerektiği ile ilgili bilgi edindiler. Ersöz'ün 'Sağlık alanında hangi bölümleri tercih etmeyi düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine tek tek hedeflerini belirtme ve soru sorma şansı da bulan geleceğin sağlıkçıları TUS hakkında da önemli bilgiler edindiler.

Daha sonra Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Sedat Yiğit ile bir araya gelen öğrenciler Dahiliye branşı hakkında bilgi sahibi oldular. Doktorluk mesleğinin ayrıntılarını da ilk ağızdan dinleyen öğrencilerin soruları sohbete renk kattı.

Doç. Dr. Sabri Kürşad Erinç ise Kardiyoloji bölümü hakkında öğrencilerin fikir edinmesine yardımcı oldu. Ülkemizde kalp ve damar cerrahisinin ne aşamalarda olduğu ve hangi işlemlerin artık ülkemizde kolayca yapıldığını da öğrenen öğrenciler keyifli ve bilgiye doymuş şekilde hastaneden ayrıldılar.

 


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Yonca Yaprak
Tarih
:
08 Aralık 2017, Cuma 10:17
Okunma
:
1.433 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları