Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | 12. Sınıf Öğrencileri Koç Üniversitesinde!
12. Sınıf Öğrencileri Koç Üniversitesinde! 12. Sınıf Öğrencileri Koç Üniversitesinde!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Lise 12. Sınıf öğrencilerinin "Üniversiteleri Tanıyalım" etkinliğinde ilk durakları Koç Üniversitesi oldu.

9 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinlik Koç Üniversitesi' nin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrencilerin, öğrencilerimizi karşılaması ile başladı. Mimaroba Okyanus Okleji 12. sınıf öğrencileri okulun bölümlerini, eğitim özelliklerini, burs olanaklarını, sosyal faaliyetlerini, barınma imkanlarını ve okulun akademik kadrosunu bizzat üniversitenin kendi öğrencilerinden öğrendiler. Daha sonra akıllarına takılan soruları yönlendirerek konuşmanın soru-cevap şeklinde ilerlemesini sağladılar.

Üniversitenin her bölümünü kendilerine rehberlik eden öğrenciler ile gezerek okulun fiziki koşulları ve yapısı hakkında da geniş bilgi edindiler. Öğle yemeklerini yine öğrencilerin yediği mekanlarda yiyerek etkinliği sonlandırdılar. Koç Üniversitesi' ni her anlamda deneyimleyen öğrenciler keyifli bir şekilde okuldan ayrıldılar.

Yerinde, yaparak-yaşayarak öğrenmenin gücüne inanan eğitimci kadrosu sayesinde, Okyanus Koleji öğrencileri üniversite tercih dönemine gelmeden önce birçok vakıf ve devlet üniversitesi gezerek bilgi edinmektedirler. Böylece; tercih sürecinde hem ne istediklerine, hem ideallerine hem de kendilerine dair farkındalıkları yüksek seviyede olmaktadır. Karar verme aşamasından önce üniversiteleri tanımaya dair yapılan tüm etkinlikler, karar verme sürecinde yapılacak hataları en aza indirgemeye de olumlu etki sağlamaktadır.


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Yonca Yaprak
Tarih
:
09 Ekim 2017, Pazartesi 15:33
Okunma
:
1.059 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları