Liselere Giriş Sınavı (LGS) Puan Hesaplama | Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise
Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise

LGS Başarısı Olanlara Okyanus Anadolu Liseli Olma Fırsatı!

Okyanus Kolejleri LGS'de başarılı olan öğrencilere % 100'e varan burs imkanı sağlayarak başarıyı ödüllendiriyor.

LGS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

SÖZEL BÖLÜM - TOPLAM 50 SORU
Ders Doğru Yanlış Net
Türkçe (20 Soru)
T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük (10 Soru)
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10 Soru)
Yabancı Dil (10 Soru)
SAYISAL BÖLÜM - TOPLAM 40 SORU
Ders Doğru Yanlış Net
Matematik (20 Soru)
Fen Bilimleri (20 Soru)
LGS TAHMİNİ PUANINIZI VE BURS ORANINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni sistemde puanların net olarak hesaplanabilmesi için her dersle ilgili test ortalamalarının, standart sapmaların bilinmesi gerekiyor. Test ortalamaları ve standart sapmalar değiştikçe puanlarda değişir. Dolayısıyla tüm puan hesaplama uygulamaları tahmini olacaktır.

• Sistemi kullanarak alacağınız puan tahmini puandır, kanuni bağlayıcılığı yoktur.
  • Sınavın kolay olması durumunda puanlar düşer, zor olması durumunda puanlar yükselir.
  • Yerleştirme sisteminde önemli olan aldığınız puan değil, tüm sınava girenler içindeki sıralamanızdır.