Kemerburgaz Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Astronomi Derslerimiz Devam Ediyor!
Astronomi Derslerimiz Devam Ediyor! Astronomi Derslerimiz Devam Ediyor!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kemerburgaz Üstün Zekalılar İlkokulunda astronomi dersleri devam ediyor...

             ÜSTÜN ZEKÂLILAR İLKOKULUNDA TEMEL ASTRONOMİ EĞİTİMİ

Okyanus Kolejleri Bahçeşehir,  Ataşehir ve Kemerburgaz kampüslerinde bulunan üstün zekalılar ilkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen, astronomi ve uzay bilimleri dersi bu yıl da devam ediyor.

Okyanus Kolejleri bünyesinde bulunan UBAM ( Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi)  ve üstün zekalılar bölüm başkanı Hamit BEKÇİ ile birlikte planlanıp düzenlenen dersler, Astronom Yasemin KARALAR eşliğinde işlenmektedir.

Derslerin içerikleri ilkokul 1. 2. 3. ve 4 sınıflara yönelik olarak;  Güneş Sistemi, Yıldızlar, Galaksiler, Küresel Astronomi, Astrofizik, Kozmoloji gibi temel astronomi konularının yanı sıra, Uzay Teknolojileri, Uzay Yolculukları ve Uzay Çağı gibi günümüz dünyasında gelişen astronomi konularını da içermektedir.

Teorik derslerin ve uygulamalarının yapılacağı planlamada; Güneş gözlemi, gece gözlemi ve planetaryum etkinlikleri gibi uygulamalar da yer alacaktır.

Yakın bir gelecekte içerisinde bulunacağımız “ Uzay Çağı” sürecine adaptasyon için en önemli parametrenin astronomi eğitimi olduğunu vurgulayan UBAM sorumlusu Astronom Abdullah Karalar “ Önümüzdeki on yıl içerisinde temel astronomi eğitimi tüm eğitim kurumlarında verilecektir. Okyanus Kolejleri bu konuda da öncü bir kuruluş olduğunu göstermektedir.” dedi.

 


Haber
:
Cansu Yıldız
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Yasemin Karalar
Tarih
:
03 Ekim 2017, Salı 22:13
Okunma
:
917 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları