Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | YGS Çalışmalarında Tatil Yok, YGS Kampı 1 Şubat’ta Başlıyor
YGS Çalışmalarında Tatil Yok, YGS Kampı 1 Şubat’ta Başlıyor YGS Çalışmalarında Tatil Yok, YGS Kampı 1 Şubat’ta Başlıyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri lise kademesi 11. ve 12. Sınıf öğrencileri 01-05 Şubat 2015 tarihleri arasında üniversite hazırlık çalışmalarına devam edecekler.

YGS Sınavına haftalar kala son 4 yılın en çok çıkan 10 konusuna göre konu anlatımı ve soru çözümleri 5 günlük YGS Kampı’nda yer alacak.

 Tüm Adayların Mutlaka Bilmesi Gereken Konular Bu Kampta

YGS Kampı Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde 01-05 Şubat 2015 tarihleri arasında Saat: 09.00'dan 13.00'e kadar yapılacak.

YGS Kampı'nın en önemli özelliği YGS’de son 4 yılda en çok soru çıkan 10 konuya göre konu anlatımları ve soru çözümlerini içermesi. 

Okyanus Kolejleri Lise Ana Bölüm Başkanı Ömer Açıkyürek “YGS’de  son 4 yılda çıkan soruların konularını analiz ettik ve bu konuları çıkardık. Sadece bu 10 konuya hakim olan ve bu konulardan gelen sorularda tam performans gösteren bir aday, sınavda başka bir soru yapmasa dahi ham puan olarak 300-340 arasında bir puan alma şansına sahip olacaktır. Bu da 100.000 ile 260.000 arasında bir sıralamaya denk geliyor. Yani adayın ilk %5-10luk dilim içinde olduğunu göstermektedir.” dedi.

Sınavlarda yüksek performans göstermek isteyen tüm adayların mutlaka bilmesi gereken konular: Sayılar, Paragraf Bilgisi, Cümle Bilgisi, Doğal Sistemler, Bileşikler, Kelime Bilgisi, Anlatım Bozuklukları ve İmla Kuralları, Olasılık ve İstatistik, Hücre, Madde ve Özellikleri

Açıkyürek “Bu konuların YGS sınavlarındaki ortalama ağırlığı %50 civarında. Yani sınavda çıkan 160 sorudan 79’u bu ünitelerden çıkıyor. Dolayısıyla sınavda iyi bir baz performans için bu temel konuları bilmek çok önemli. Dikkati çeken önemli bir konu da Türkçe sınavının neredeyse tamamının bu 4 üniteden oluşuyor olması. Okuduğunu anlama ve yorum becerilerinin öne çıktığı bu testte adayların iyi bir performans göstermesi ise çok önemli. “ dedi.

 YGS Yarıyıl Kampı, hem konuları hem de soru çözümleri ile YGS’ye hazırlanan Okyanus öğrencileri için büyük fayda sağlayacak.


Haber
:
Ömer AÇIKYÜREK
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
18 Ocak 2016, Pazartesi 17:33
Okunma
:
14.429 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
hande erdem / 16 Ocak 2016, Cumartesi 19:31
umarım bu kamp çalışması öğrencilerimiz için hayırlı olur
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları