Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | YGS Antalya Yarıyıl Kampı 25 Ocak-06 Şubat Tarihleri Arasında Yapıldı
YGS Antalya Yarıyıl Kampı 25 Ocak-06 Şubat Tarihleri Arasında Yapıldı YGS Antalya Yarıyıl Kampı 25 Ocak-06 Şubat Tarihleri Arasında Yapıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kamp süresince konusunda uzman branş öğretmenleri gözetiminde 10 bin soru çözüldü. 5 YGS denemesi gerçekleştirildi. Kamp süresince YGS’ de en çok soru çıkan 10 konuya göre 80 saat konu anlatımı yapıldı.

Okyanus Kolejler Lise kademesinin bu yıl ilk defa düzenlediği YGS Antalya Yarıyıl Kampı öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

25 Ocak-06 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen kamp sonunda öğrenciler 10 binden fazla soru çözerek hem YGS'ya hazırlandılar, hem de Antalya'nın kültürel ve tarihi yerlerini gezdiler.

Okyanus Kolejleri Lise Ana Bölüm başkanı Ömer Açıkyürek " Bu yıl ik defa düzenlediğimiz kampa gösterdikleri büyük katılım için öğrencilerimize teşekkür ederiz. Velilerimizden de oldukça olumlu geri bildirimler aldık. Günde 12 saat süren YGS çalışmalarına ek olarak, öğretmenlerimiz öğrencilerimize birebir koçluk hizmeti de vererek danışmanlık yaptılar. Kamp sonucunda öğrencilerimizin motivasyonlarıyla beraber  başarıları da  % 50 arttı. Artan taleple beraber kampımızın tekrarını Eylül ayında düzenlemeyi planlıyoruz, kayıtlarımız Haziran ayında başlayacaktır." dedi

Yüksek Performans Göstermek İsteyen Öğrencilerin Mutlaka Bilmesi Gereken Konular

YGS Antalya Kampı içerikleri son 4 yılda YGS’de çıkmış soruların analiz çalışmasına göre hazırlandı. En çok sorulan 10 konuya göre kamp içerikleri hazırlanarak öğrencilerin kısa sürede verimli çalışma yapmaları sağlandı.

Son 4 senedir YGS’ de çıkmış soruların detaylı incelemesini yaptığımızda, müfredatta bulunan konular içerisinden sınavlarda ağırlığı en yüksek 10 ünite aşağıda verilmiştir. 

Bu konuların YGS sınavlarındaki ortalama ağırlığı %50 civarında. Yani sınavda çıkan 160 sorudan 79’u bu ünitelerden çıkıyor. Dolayısıyla sınavda iyi bir baz performans için bu temel konuları bilmek çok önemli. Dikkati çeken önemli bir konu da Türkçe sınavının neredeyse tamamının bu 4 üniteden oluşuyor olması. Okuduğunu

anlama ve yorum becerilerinin öne çıktığı bu testte adayların iyi bir performans göstermesi ise çok önemli.

YGS Antalya Kampı içerikleri bu 10 konuya göre hazırlandı ve kısa sürede verimli çalışma yapıldı.

“Öğrencilerimiz Spor Aktiviteleri ve Kültürel Geziler ile Stres Attılar ve Motivasyonlarını Artırdılar.”

Side-Manavgat-Alanya Kültür Gezisi

Gezimize Side’den başladık. Side, Antik Pamfilya bölgesinin en doğusundaki şehirdir. 1000 metre uzunluğunda ve 400 metre genişliğindeki bir yarım ada üzerinde kurulan şehir, tarihte önemli bir ticaret merkezi olarak bilinmektedir. Side gezimizin ardından Manavgat Şelalesi’ni gezdik. Son olarak Alanya Kalesi ve Alanya şehir turunu gerçekleştirerek gezimizi tamamladık.

 Antalya içi Kültür Gezisi

Şehir turumuza Tarihin en eski yerleşim alanlarından biri olan Antalya’yı tanımak için Kaleiçi semtini ziyaret ettik. Eski Arnavut kaldırımlı yollarda tarihe tanıklık etmiş cumbalı evlerin bulunduğu sokaklar rehberlerimiz anlatımları ile farklı bir güzellik kazandı. Eski Roma surlarının arasında Roma İmparatoru Hadrian adına yapılan Üç Kapılar, Antalya’nın simgesi Yivli Minare ve tarihi Arnavut kaldırımlı dar sokaklar gezeceğimiz yerler arasındaydı. Kaleiçi yürüyüşümüz Cumhuriyet Meydanında son buldu. Ardından Karstik bir kaynak olan Düden Şelalesi turumuzu gerçekleştirdik. Akdeniz’in en büyük ve Türkiye’nin en ünlü Şelalesi olan Düden Parkı gezimizle günü sonlandırdık.

31 Ocak Spor Aktivite Günü

Utopia World Hotel’de tüm gün süren spor aktivitelerine öğrencilerimiz katıldılar ve eğlenceli ve keyifli bir gün geçirip stres attılar.


Haber
:
Ömer AÇIKYÜREK
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
09 Şubat 2016, Salı 12:16
Okunma
:
17.771 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları