Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Yeni Sistem YKS İçin Büyük Prova!
Yeni Sistem YKS İçin Büyük Prova! Yeni Sistem YKS İçin Büyük Prova!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Değişen üniversite giriş sistemi için tüm yenilikleri deneyimli akademik kadrosu hayata geçiren Okyanus Kolejleri tüm 12. sınıf öğrencileriyle 18 Kasım Cumartesi, Türkiye genelinde uygulanan ÖZDEBİR Yayınları Deneme Sınavına katıldı.

Yeni sistemin adı geçtiğimiz haftalarda kesinleşti. Kısaltması YKS olan uygulamanın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı oldu. 2 oturumdan oluşan bu uygulamanın ilk oturumu temel yetkinliklerin ölçüldüğü TYT (Temel Yetenek Testi) oldu ve 135 dakika sürdü. TYT'deki soru sayıları ve testleri: 40 matematik, 40 Türkçe 20 fen bilimleri 20 sosyal bilimler. İlk oturum ardından dinlenen öğrenciler YKS'nin ikinci oturumuna katıldı. Türk Dili Edebiyatı, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri testlerinden 40'ar sorudan oluşan testleri yanıtladı. Toplam sürenin 180 dakika olduğu bu oturumda öğrenciler puanlarının hesaplanmasını istedikleri testleri yanıtladı.

Öğretim yılı boyunca uygulanacak YKS hazırlık sınavları, Okyanus Kolejleri Ölçme Değerlendirme Bölümü tarafından 2017-2018 Öğretim Yılı Akademik Takvimde yayınlandı. Okyanus Kolejleri velileri ve öğrencileri, İnteraktif Sistem'de bu takvime erişebilir.

Öğrencilerin sınav sonuçları 22 Kasım Çarşamba Gününden itibaren okul yöneticileri, Sınıf Koçları ve rehber öğretmenleri aracılığıyla öğrencilerle paylaşılacaktır. Ayrıca öğrencilerimiz ve velilerimiz yine İnteraktif Sisteme giriş yaparak Gelişim Raporları kısmından Sınav Sonuç Karnelerine erişebilirler. Öğrenciler İnteraktif'teki Pusulam uygulamasında bu sınavdaki performanslarının yansıyacağı Kazanımlar kısmındaki verileri göz önünde bulundurarak çalışmalarını planlayabiliyor.  

 

 


Haber
:
Merve ÇETİN
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
21 Kasım 2017, Salı 11:00
Okunma
:
14.041 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları