Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Üniversite Adayı Okyanuslular YKS Kampında Farkı Açıyor!
Üniversite Adayı Okyanuslular YKS Kampında Farkı Açıyor! Üniversite Adayı Okyanuslular YKS Kampında Farkı Açıyor!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri öğrencileri yarıyıl tatilini fırsat bilerek, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) farkı açmak için kampa girdi.

Okyanus Koleji Liselerini farklı kılan uygulamalardan biri olan Üniversiteye Hazırlık Sistemi’nde öğrenciler 9. Sınıftan itibaren üniversite adayı olarak kabul ediliyor ve öğretim planlaması, ders programları, sınav uygulamaları, rehberlik hizmetleri bu çerçevede yürütülüyor.

YÖK’ün (Yüksek Öğretim Kurumu) bu öğretim yılının ilk döneminde sıkça değişiklikler yaptığı üniversiteye giriş sistemi son halini ocak ayının başında aldı. Ancak öğretim yılının başlangıcından itibaren değişikliklere hızlı tepki veren, belirsizlikler içinde deneyimiyle doğru öngörülerde bulunan; Okyanus Kolejleri Bölüm Başkanları, Ölçme Değerlendirme Uzmanları, Rehberlik Bölümü ve Sınav Yayın Ekibi öğrencilerinin üniversite hazırlık çalışmalarını başarıyla yürütüyor.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen ve artık geleneksel hale gelen, yeni adıyla YKS Yarıyıl Kampı, Antalya Limak Atlantis Otel’de yapılıyor. Sömestire tatilini fırsat bilen 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz kişisel derecelerini yapmak, diğer adaylarla farkı açmak için; hafta sonu bir günlük tatilden sonra 21 Ocak’ta kamp başladı.

21 Ocak Pazar sabahı okullarında buluşan öğrenci ve öğretmenler keyifli bir yolculuktan sonra diğer Okyanus Kolejlilerle Antalya Havalimanında bir araya geldi. Ardından öğrenciler için özel olarak hazırlanmış dersliklerin de bulunduğu, 12 gün boyunca konaklayacakları Limak Atlantis Otel’e vardı.

Kampın açılış toplantısına Okyanus Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Bekir Mazman, Liseler Anabölüm Başkanı Ömer Açıkyürek de katıldı. Beylikdüzü Okyanus Kolejleri Okul İdarecisi ve bu kampın koordinatörü Edip Aytemur tüm öğrencilerle, kampın amaç ve planlamasının hatırlatıldığı bir toplantı yaptı. Ardından Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Bora Serhat Çelik motivasyon konuşması yaptı. Yemek ve dinlenme ardından YKS’nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) Deneme Sınavı uygulandı.

YKS’de Dereceni Yap Kampı’na katılan öğrenciler için hazırlanan kamp kitapları, ek sınav kitapçıkları öğrencilere, öğretmenleri tarafından dağıtıldı. Kamp sırasında ayrıca Deneme Sınavları da uygulanacak. Kamp günleri konu anlatımı, soru çözüm saatleri ve elbette öğrencilerin dinlenip tazelenecekleri etkinliklerle 1 Şubat’a kadar devam edecek.
Öğrencilere YKS’de kişisel derecelerini yapması için görev alan öğretmenler: Sanem Altay, Büşra Sevim, Mehmet Güzelcan, Kadri Şahin, Gökay Bakar, Bilal Yılmaz, Mustafa Doğan, Ahmet Dalkıran. Öğrencileriyle günün erken saatlerinden gece saatlerine kadar özverili çalışmalarla eşlik eden sınav hazırlık alanında uzman öğretmenler ayrıca öğrencilerinin kamp boyunca, ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenerek danışmanlık da yapmakta.

Emek veren, olabileceğinin en iyisi olmak için emek veren öğrencileri kutluyor, bütün kalbimizle başarılar diliyoruz...
 


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Bora Serhat ÇELİK
Tarih
:
23 Ocak 2018, Salı 11:31
Okunma
:
14.388 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları