Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Koleji Kemerburgaz Kampüsünde Açık Hava Dersleri Başladı
Okyanus Koleji Kemerburgaz Kampüsünde Açık Hava Dersleri Başladı Okyanus Koleji Kemerburgaz Kampüsünde Açık Hava Dersleri Başladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Derslerimizi Sınıflarla Sınırlandırmıyoruz!

“Okul sadece, dört yanı duvarla çevrili, üzerinde damı olan yer değildir. Okul her yerdir, sırasında bir orman, sırasında dağ başı, öğrenimin, bilginin var olduğu her yer okuldur.” mottasıyla hareket eden Kemerburgaz Okyanus Koleji Felsefe öğretmeni, bu bağlamda derslerini interaktif bir şekilde işliyor.

Felsefe Öğretmeni Barış ABi, 6 Mayıs 2016 günü Felsefe dersinin ‘’Siyaset Felsefesi’’ konusunu, Okyanus’ta agora kültürü temasıyla işleyerek öğrencilere M.Ö. 5.Yüzyılda Siyaset Anlayışı hakkında bilgiler verdi. Metin okuma ve siyaset felsefesinin ‘’ Bireyin Temel Hakları Nelerdir, Devlet Nasıl Ortaya Çıkmıştır, İdeal Düzeni Reddedenler- Kabul Edenler, Birey Devlet İlişkisi konu-sorularının öğrencilerce tartışıldığı interaktif derste, öğrencilerden Arda Işık, devletin oluşumuna ilişkin bir hikâye senaryolarken, diğer öğrenciler hikâyenin eksik yanlarını eleştirerek devletin varlığına ilişkin ‘’ideal’’ler ortaya koymaya çalıştılar.

Tüm bu etkinlikte; Devletin Nasıl Varolduğuna- Ne İşe Yaradığına, M.Ö. 5.YY.’da, Atina’da Devlet ve Demokrasi Anlayışının Nasıl Olduğuna, Günümüz Koşullarında İdeal Bir Devlet Düzeninin Nasıl Olabileceğine ilişkin öğrencilerin eleştirel, sorgulayıcı, anlayıcı ve açıklayıcı reflekslerinin geliştirilmesi amaç edinmiştir.

 


Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Barış Abi
Tarih
:
09 Mayıs 2016, Pazartesi 10:33
Okunma
:
1.266 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları