Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Kemerburgaz Okyanus Lisesi Öğrencileri Hücrelerinin Mikroskopta İncelenmesi Deneyi Yaptı
Kemerburgaz Okyanus Lisesi Öğrencileri Hücrelerinin Mikroskopta İncelenmesi Deneyi Yaptı Kemerburgaz Okyanus Lisesi Öğrencileri Hücrelerinin Mikroskopta İncelenmesi Deneyi Yaptı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Özel Kemerburgaz Okyanus Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, hücre zarında madde alış verişi ve ağız içi epitel hücrelerinin mikroskopta incelenmesi deneylerini gerçekleştirdiler.

Özel Kemerburgaz Okyanus Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, biyoloji laboratuvar çalışmalarında hücre zarında madde alışverişi ve ağız içi epitel hücrelerinin mikroskopta incelenmesi deneylerini gerçekleştirdiler. 

Hücre zarında madde alışverişini gözlemleyebilmek için, kurutulmuş bağırsak zarı, glikoz çözeltisi, fehling çözeltisi, saf su ve beher kullanıldı.

Bir gün önceden kurutulmuş bağırsak zarı, su içine alınarak bekletildi. Bağırsak zarı içine %40 glikoz çözeltisi hazırlanarak eklenip, içinde saf su ve fehling çözeltisi bulunan beher içine daldırıldı. Bir süre bekletilip daha sonra ısıtıldığında beher içinde fehling çözeltisi ile glikozların tepkimeye girmesinden dolayı kiremit kırmızısı renk oluştuğu gözlemlendi.

Öğrenciler, deney sonucunda bağırsak içinde bulunan glikozların kaba geçtiği ve fehling çözeltisi ile tepkimeye girerek renk değişimine neden olduğu sonucuna ulaşmış oldular.

Öğrenciler, ağız içi epitel hücresini mikroskopta gözlemleyebilmek amacıyla kürdan ile bir miktar tükürük örneğini lama alıp üzerine bir damla su damlatarak mikroskopta incelediler.

Öğrenciler, kendi hücrelerini mikroskopta incelemenin yanı sıra görerek, eğlenerek, kalıcı öğrenmenin farkını gözlemlemiş oldular.


Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Ayşe Gül Demirel
Tarih
:
24 Şubat 2016, Çarşamba 22:33
Okunma
:
1.957 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları