Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Kemerburgaz Okyanus Koleji’nin Danimarka’dan Ziyaretçileri Vardı…
Kemerburgaz Okyanus Koleji’nin Danimarka’dan Ziyaretçileri Vardı… Kemerburgaz Okyanus Koleji’nin Danimarka’dan Ziyaretçileri Vardı…
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Danimarkalı bir grup öğretmen ve öğrenci 23-26 ekim 2018 tarihlerinde Kemerburgaz Okyanus Koleji kampüsümüzü ziyaret etti.

Uluslar arası etkinliklere büyük önem veren Okyanus Kolejleri, AB Projeleri kapsamında yapılan çalışmalarla öğrencilerinin farklı kültürleri öğrenerek dünya insanı olmalarına imkân sağlamaktadır. Öğrencilerin yabancı dil becerilerinin gelişmesine yardımcı olan bu projeler kapsamında, öğrencilerimiz bir yandan yeni arkadaşlıklar edinirken, öte yandan da farklı kültürleri öğrenmekteler.

Uluslar arası projemiz “Eliminating Borders in Education” çerçevesinde Danimarka’nın Kolding şehri Münkensdam Gymnasium’dan bir grup öğretmen ve öğrenci Kemerburgaz Okyanus Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret esnasında misafir öğrenciler derslere katılıp, hem Türk eğitim sistemini yakından tanıma imkanı buldular, hem de okullarında uygulanan eğitim sistemi hakkında bilgi verdiler. Ayrıca, okulumuz öğrencilerinin misafir ettiği misafir öğrenciler Türk kültür ve yaşam biçimini yakından görüp tanıma fırsatı buldular. Okulumuzda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinliklerine de katılan Danimarkalı öğrenciler yakın Türk tarihi hakkında da bilgi edindiler.

Kampüsümüzde geniş katılımlı workshop ve paneller düzenlenerek, iki kültür ve eğitim sistemi arasında ki farklılıklar ve benzerlikler tartışıldı; ayrıca eğitimde karşılaşılan ortak sorunların çözümünde iş birliği yoluna gidilmesi tavsiye edildi.

Özel Kemerburgaz Okyanus Anadolu Lisesi Müdürü Özlem Canlı “Kardeş okulumuz Munkensdam Gymnasium Danimarka’nın en iyi okullarından biri ve böyle seçkin bir okul ile gerçekleştirdiğimiz proje çalışmaları dolayısı ile 2016 ve 2017 yıllarında da Okyanus Kolejlerinden öğrenci ve öğretmenler proje kapsamında etkinliklere katılmak için Danimarka’ya gitmişti. Okyanus Kolejleri olarak öğrenci ve öğretmenlerimizin ufkunu açmak için bu tür uluslar arası projeleri destekliyoruz” diyerek yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Ziyaret esnasında misafir Danimarkalı öğrencilere evlerini açan Okyanus Kemerburgaz Anadolu Lisesi öğrencileri Ayşe Halime Başak, Onur Tellioğlu, Seda Bozyiğit, Meva Çiçek, Merve Çolak, Jenisya Yaeş, Tuana Şahin, Yağmur Merve Deniz, Hikmet Batu Arı ve ailelerine çok teşekkür ederiz.


Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
foto_cam
Fotoğraf
:
Yağmur Merve Deniz, Jenisya Yaeş
Tarih
:
08 Kasım 2018, Perşembe 13:01
Okunma
:
1.028 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları