Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Kemerburgaz Okyanus Koleji Lise Kademesi Hayata Dair Kahvehanesi'nde
Kemerburgaz Okyanus Koleji Lise Kademesi Hayata Dair Kahvehanesi'nde Kemerburgaz Okyanus Koleji Lise Kademesi Hayata Dair Kahvehanesi'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Hayata Dair Kahvehanesi’nde bizimle bir bardak çay içmeye ne derseniz ?

Hayata Dair Kahvehanesi’nde bizimle bir bardak çay içmeye ne derseniz ?

diyerek şiir ve müziğin harmanlandığı dinleti, edebiyat öğretmeni Elif KARAGÜNEY tarafından başlatıldı. 27.04.2018 Cuma günü Kemerburgaz Okyanus Koleji konferans salonunda lise öğrencilerimiz unutulmaz anlara sahne oldu.

Hayatın koşturmacasına kapıldığımız şu günlerde unuttuğumuz belki de hatırlamaya ihtiyaç duyduğumuz hisleri, usta şairlerin kaleminden çıkan dizeleri, öğrencilerimizin seslendirmesi büyük ilgi gördü. Değerli velilerimizin de eşlik ettiği dinletimizde Attila İlhan’ın Aysel Git Başımdan şiirinden , Cahit Sıtkı Tarancı’nın Desem ki şiirine; Ömer Hayyam’dan Akılla Bir Konuşmam Oldu şiirinden ,Necip Fazıl Kısakürek’e kadar birçok şairimize yer verildi. Cemal Süreya’nın Sizin Hiç Babanız Öldü mü? şiirini seslendiren öğrencimiz Tufan Torun izleyicileri gözyaşlarına boğdu. Bestelenmiş şiirlerin gün yüzüne çıktığı dinletimizde Sunayda DEMİRCAN adlı öğrencimizin Cemal Safi’nin Git şiirini bestelenmiş haliyle hem çalıp hem söylemesi dinleyenleri etkisi altında bıraktı. Orhan Veli Kanık’a ait olan Dedikodu adlı şiirin müzikal tadında olması izleyencilere keyifli anlar yaşattı. Çocukların da önemini unutmayan liseliler Jenisya YAEŞ ve Sunayda Demircan seslendirdiği Ünzile adlı bestelenmiş şiir ile dikkatleri üzerine çekti.

Daha birçok duyguyu içinde barındıran kahvehanemiz, lise kademe müdürümüz Özlem CANLI ‘nın enerjisiyle oluşturulmuş; Edebiyat öğretmenlerimiz Elif KARAGÜNEY, Mesut AĞGEZ ve Gülşah TAMİRCİ’nin koordinatörlüğünde gerçekleşmiştir.


Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Elif Karagüney, Mesut Ağgez, Gülşah Tamirci
Tarih
:
05 Mayıs 2018, Cumartesi 17:22
Okunma
:
1.210 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları