Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | 11 Sayısal Sınıfı Alkol Fermantasyonunu İnceledi
11 Sayısal Sınıfı Alkol Fermantasyonunu İnceledi 11 Sayısal Sınıfı Alkol Fermantasyonunu İnceledi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kemerburgaz Okyanus Anadolu Lisesi 11 Sayısal Sınıfı laboratuvar ortamında alkol fermantasyonunu inceledi.

Kemerburgaz Okyanus Anadolu Lisesi 11 Sayısal Sınıfı öğrencileri Biyoloji laboratuvarında alkol fermantasyonunu incelemek amacıyla, bira mayası hücrelerinin yaşayabileceği uygun ortamı hazırlayıp deney sonuçlarını gözlemlediler.

Ilık şekerli suyun içine bir tatlı kaşığı kadar bira mayası eklenip, bira mayası hücrelerinin çoğalması için bir süre beklenmiştir. Bira mayası hücrelerinin oksijen varlığında oksijenli solunum, oksijen olmadığında ise oksijensiz solunum (alkol fermantasyonu) yaptığı belirlenmiş, solunum sonucu açığa çıkan karbondioksit gazının kapta kabarmaya sebep olduğu, fermantasyon sonucunda oluşan Etil alkolün ise kokuya sebep olduğu ve ortamdan uçan bir madde olduğu gözlemlenmiştir.

Deney sonrasında çoğalan bira mayası hücrelerinin mikroskopta incelemesi yapılıp, 10. sınıfında öğrenilen " bira mayasında tomurcuklanma" konusu hatırlatılmıştır.


Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Ayşe Gül Demirel
Tarih
:
06 Aralık 2015, Pazar 00:09
Okunma
:
1.755 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları