Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

“Keşfet, Eğit, Mutlu Olsun”: Okyanus Koleji’ne göre, başarısız öğrenci yoktur. Yetenekleri keşfedilmemiş öğrenci vardır.

Her öğrencinin yetenekleri doğrultusunda, Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi’nin Güzel Sanatlar alanında farklılaştırılmış ve özelleştirilmiş eğitimden faydalanmaları için fırsat tanıyoruz.

Sınav Tarihi : 29 Haziran 2018, Cuma

Sınav Saatleri : 10:00-12:00, 12:30-14:30

Sınav Yeri : Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi

Adres : Talatpaşa cad. Yeşilırmak sok. Pazartürk karşısı. No1 Esenkent / Esenyurt

Telefon : 0212 605 06 09 / Serap Tarhan

MÜZİK SINAVI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

Adaylar yanlarında nüfus cüzdanlarını bulundurmak zorundadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığınca Belirlenen ölçüte göre sınav şu şekilde yapılacaktır.

Adaylar sınav yerine tek tek alınacaklardır.

Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır.

Yetenek sınavından 50 puan alamayanlar başarısız sayılacaklardır ve sıralamaya alınmayacaklardır.

Okula yerleştirme puanı yetenek sınavının %70 ile ortaöğretime yerleştirme puanının %30 alınarak hesaplanacaktır.

Sınava giren adaylar sınav günü çalacakları enstrümanları(Piyano hariç.) yanlarında getireceklerdir.

Sınav girecek adaylar çalacakları parçanın notalarını yanlarında getireceklerdir.

Sınava vurmalı çalgılarla ve elektronik çalgılarla (elektro gitar…vb) girilemez.

Sınava yaylı, üflemeli, mızraplı ve tezeneli çalgılar ile okulda öğretilen blok flüt ve mandolin gibi çalgılarla girebilirsiniz.

Müziksel Söyleme bölümünde İstiklal Marşı söylenecektir.

Yetenek sınavı kamera kaydı altına alınacaktır.

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı

1. Aşama: Müziksel İşitme ve Yineleme

• Ses işitme; piyanoda verilen tek ses, iki ses, üç ses, dört sesin “Na” hecesiyle tekrarlanması.
  • Ritm işitme; verilen bir ritm cümlesinin tekrarı.
  • Ezgi işitme; piyanoda çalınan kısa bir ezginin ses ile tekrarı.

2. Aşama: Müziksel Söyleme ve Çalma

• Ses özelliği; öğrencilerin kendi seçtiği bir şarkıyı söylemesi istenir. Öğrencinin sesini kullanma becerisi değerlendirilir.
  • Çalgı kullanma; çalgı( Gitar, Bağlama, Keman…vb.) kullanmasını biliyorsa, öğrenciden hazırladığı bir şarkıyı çalması istenir. (Aday Piyano dışında kullandığı çalgı varsa yanında getirecektir.)

RESİM YETENEK SINAVI AÇIKLAMALARI:

Sınav salonuna öğrenci tarafından hiçbir malzeme getirilmeyecektir.

Sınava kimlik getirmeyen öğrenciler alınmayacaktır.

Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır. (Desen ölçütü için canlı figür veya obje çizimi, imge ölçütü için durum, mekan, olay veya metinden hareketle çizim olmak üzere iki adet resim çizmeleri istenecektir.)

Her bir resim için süre 120 dakikadır.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen ölçütlere göre sınav içeriği sınav komisyonunca belirlenecektir.

Yetenek sınavından 50 alamayan adaylar başarısız sayılır ve sıralamaya alınmaz.

Yerleştirme sıralamasında yetenek sınavının %70 ile ortaöğretime yerleştirme sınavının %30 alınacaktır.

Resim Bölümü Yetenek Sınavı

1. Aşama: Desen (Çizgisel Resim)

Adayların günlük nesnelerden oluşan kompozisyonu, bakarak gözlem ve algılamalarını yansıttıkları çizgisel resim yapmaları istenir. Bu çalışmada adaylar; karşılarında duran nesnelerin oran-orantısını, yapısını, gölge ve ışık farklarını kurşun kalem kullanarak kağıt üzerinde göstermelidir.

2. Aşama: İmgesel (Konulu hayali çalışma)

• Bu aşamada adaylar gözlem ve hayal güçlerini birleştirerek sınav sorusunu, çizgisel resim olarak ifade ederler.
  • Çizdiği kompozisyona ek olarak hayalinden, kendi seçtiği bir objeyi eklemesi istenecektir. Uygulama kara kalem tekniği ile yapılacaktır.

Başvuru Formu

BİLGİLERİNİZİ GİRİN