Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

“Keşfet, Eğit, Mutlu Olsun”: Okyanus Koleji’ne göre, başarısız öğrenci yoktur. Yetenekleri keşfedilmemiş öğrenci vardır.

Her öğrencinin yetenekleri doğrultusunda, Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi’nin Güzel Sanatlar alanında farklılaştırılmış ve özelleştirilmiş eğitimden faydalanmaları için fırsat tanıyoruz.

Sınav Tarihi : 27 Ağustos 2019, Salı

Sınav Saatleri : 10.00 - 14.30

Sınav Yeri : Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi

Adres : Talatpaşa cad. Yeşilırmak sok. Pazartürk karşısı. No1 Esenkent / Esenyurt

Telefon : 0212 605 06 09 / Serap Tarhan

RESİM VE MÜZİK BÖLÜMÜ SINAV İÇİN GENEL ŞARTLAR

2019 yılında bir Ortaokul veya İmam Hatip Ortaokulunu bitirmiş olmak. (DİKKAT: Ortaokul veya İmam Hatip Ortaokulundan sonra okula ara verenler veya başka bir lisede 9. Sınıf öğrencisi olanlar sınava GİREMEZ)

Yetenek sınavından en az 50 almak ve orta öğretim başarı puanı eklendikten sonra ilk 30 öğrenci arasına girmek.

SINAV BAŞVURUSUNDA GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

1- Öğrenci Belgesi (8. sınıfı 2019 yılında bitirdiğini belirtecek onaylı bir belge)(Mezun olduğu okuldan alınacak)

2- Kimlik Fotokopisi/Bir Adet Fotograf

3- Orta öğretim başarı puanı (kendi okulundan imzalı-mühürlü) Not: Bu belge sınav günü de getirilebilir.

MÜZİK SINAVI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA BELİRLENEN ÖLÇÜTE GÖRE SINAV ŞU ŞEKİLDE YAPILACAKTIR

1- Adaylar sınava gelirken nüfus cüzdanlarını ve sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

2- Adaylar sınav salonuna tek tek alınacaktır.

3- Sınav tek aşamalı olacaktır.

4- Yetenek sınavından 50 puan alamayan başarısız sayılacaklardır ve sıralanmaya alınmayacaklardır.

5- Okul Yerleştirme puanı yetenek sınavının %70’i ile orta okul başarı puanının %30’u alınarak hesaplanacaktır.

6- Sınava girecek adaylar kendi enstrümanlarını(Piyano hariç) yanlarında getireceklerdir. - Sınava girecek adaylar çalacakları eserin notasını yanlarında getireceklerdir.

7- Sınava vurmalı çalgılarla ve elektronik (elektro gitar vb.) çalgılarla giremeyeceklerdir. Sınava yaylı (keman, cello, viola vb.), üflemeli (yan flüt, blok flüt vb.), telli (gitar, bağlama, ud, kanun vb.) çalgılarla girebileceklerdir.

8- Müziksel söyleme bölümünde İstiklal Marşı (Nefes yerlerine dikkat ederek) söyleyeceklerdir.

9- Sınav günü çeşitli nedenlerden dolayı sınav süresinin belirlenen saatlerin dışına taşması durumunda adayların yetenek sınavı ertesi güne komisyonca ertelenebilir.

RESİM YETENEK SINAVI AÇIKLAMALARI:

1- Sınav salonuna aday öğrenci hiçbir malzeme getirmeyecektir.

2- Adaylar sınava gelirken nüfus cüzdanlarını ve sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

3- Sınav tek aşamalı olacaktır. (Desen ölçütü için canlı figür veya obje çizimi, imge ölçütü için durum, mekan, olay veya metinden hareketle çizim olmak üzere 2 (iki) adet resim çizmeleri istenecektir.)

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA BELİRLENEN ÖLÇÜTE GÖRE

1- Sınav içeriği sınav komisyonunca belirlenecektir.

2- Yetenek sınavından 50 puan alamayan başarısız sayılacaklardır ve sıralanmaya alınmayacaklardır.

3- Okul Yerleştirme puanı yetenek sınavının %70’i ile orta okul başarı puanının %30’u alınarak hesaplanacaktır.

4- Aşağıdaki malzemeler okul tarafından adaylara verilecektir.

• 35*50 duralit
  • 35*50 resim kağıdı