Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

“Keşfet, Eğit, Mutlu Olsun”: Okyanus Koleji’ne göre, başarısız öğrenci yoktur. Yetenekleri keşfedilmemiş öğrenci vardır.

Her öğrencinin yetenekleri doğrultusunda, Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi’nin Güzel Sanatlar alanında farklılaştırılmış ve özelleştirilmiş eğitimden faydalanmaları için fırsat tanıyoruz.

GSL BURSLU YETENEK SINAVI NEDİR?

Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi Burslu Yetenek Sınavı, ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin Resim ve Müzik alanındaki sınav sonuç başarılarına uygun olarak belirli oranlarda eğitim bursu alabilmelerine olanağı tanıyan ücretsiz bir sınavdır.

GSL Yetenek Sınavı’na, Resim ve Müzik alanında tüm ortaokul 8. sınıf öğrencileri katılabilir.

Son Başvuru Tarihi : 06 Mayıs 2020 (Daha önceden başvuru yapan öğrencilerimizin tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Kendilerine sınavla ilgili telefonla geri dönüş yapılacaktır.)

Sınav Tarihi : : 09-10 Mayıs 2020 Cumartesi-Pazar günleri.

Sınav Saatleri : Cumartesi: 14:00-17:00 - Pazar: 14:00-17:00

Sınav Yeri : Online (Zoom uygulaması üzerinden yapılacaktır.)

Telefon : 0212 605 06 10 / Serap Tarhan

MÜZİK SINAVI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

Adaylar "Zoom" programını bilgisayar ortamına indirmek zorundadırlar.

Adaylar programda kendilerine gönderilen linke onlara ayrılan saatler içerinde tek tek giriş yapacaklardır. Linke tıkladıktan sonra komisyon önünde kamerası açık bulundurmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen ölçüte göre sınav şu şekilde yapılacaktır.

Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır. Yetenek sınavında 50 puan alamayanlar başarısız sayılacaklardır ve sıralamaya alınmayacaktır.

Sınava girecek adaylar çalacakları parçanın adını ve bestecisini belirtmeleri gerekmektedir. Sınava vurmalı çalgılar ve elektronik çalgılarla (elektro gitar vb.) girilemez.

Sınava tuşlu, yaylı üflemeli, mızraplı ve tezeneli çalgılar ile okulda öğretilen blok, flüt, mandolin gibi çalgılarla girebilirsiniz.

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı

1.AŞAMA: Müziksel İşitme ve Yenileme

• Ses İşitme: Online sınav esnasında kullanılacak olan programla tek ses, üç ses , dört sesin "Na" sesiyle tekrarlanması.
  • Ritm işitme: Verilen bir ritm cümlesinin tekrarı.
  • Ezgi İşitme: Online sınav esnasında piyona da çalınan kısa bir ezginin ses tekrarı.

2. AŞAMA: Müziksel Söyleme ve Çalma

• Ses özelliği: Öğrencinin kendisinin seçtiği bir şarkıyı söylemesi istenir. Öğrencinin sesini kullanma becerisi değerlendirilir.
  • Çalgı kullanma: Çalgı (piyano, gitar, bağlama, keman vb.) kullanmasını biliyorsa, öğrenciden hazırladığı bir şarkıyı çalması istenir.

RESİM YETENEK SINAVI AÇIKLAMALARI:

Adaylar "Zoom" programını bilgisayar ortamına indirmek zorundadırlar.

Adaylar programda kendilerine gönderilen linke kendilerine ayrılan gün ve saatte linke tıkladıktan sonra komisyon önünde kamerası açık bulundurmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen ölçüte göre sınav şu şekilde yapılacaktır.

Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır. (Natürmort kompozisyon desen öğretmeni tarafından kurulacak. Fotoğrafı gösterilerek çizilmesi istenilecektir. )

SINAV ESNASINDA YANINIZDA OLMASI GEREKEN MALZEMELER

35*50 Resim Kağıdı

HB, 2B,3B,4B Resim Kalemi, Silgi

Desen Çizimi

Adayların günlük nesnelerden oluşan kompozisyonu, bakarak gözlem ve algılamalarını yansıttıkları karakalem tekniğini kullanarak desen olusturmalari istenir. Bu çalışmada adaylar; karşılarında duran nesnelerin oran-orantısını, yapısını, gölge ve ışık farklarını kurşun kalem kullanarak kâğıt üzerinde göstermelidir.

Online yapacağımız tek aşamalı sınavda kurduğumuz natürmort kompozisyonun fotoğrafını sizlerle paylaşarak verilen sürede,

-Komposizyon
-Oran-oranti
-Çizgi estetiği
-Perspektif
-Tonlama kriterlerine uygun şekilde çiziminizi tamamlamanız istenecek.

Başvuru Formu

BİLGİLERİNİZİ GİRİN