Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı

GSL Yetenek Sınavı?

"Keşfet, Eğit, Mutlu Olsun": Okyanus Koleji'ne göre, başarısız öğrenci yoktur. Yetenekleri keşfedilmemiş öğrenci vardır.

Her öğrencinin yetenekleri doğrultusunda, Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi'nin Güzel Sanatlar alanında farklılaştırılmış ve özelleştirilmiş eğitimden faydalanmaları için fırsat tanıyoruz.

GSL YETENEK SINAVI NEDİR?

Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı, ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin Resim ve Müzik alanındaki sınav sonuç başarılarına uygun olarak yerleştirilen ücretsiz bir sınavdır.

GSL Yetenek Sınavı'na, Resim ve Müzik alanında tüm ortaokul 8. sınıf öğrencileri katılabilir.

Sınav Tarihi : : 20-21 Mart 2021

Sınav Günü: Cumartesi - Pazar

Sınav Saati : 14:00-17:00

Son Başvuru Tarihi : 19 Mart 2021

Sınav Yeri: ZOOM üzerinden ONLİNE olarak yapılacaktır.

Başvuru tamamlandıktan sonra sınav bilgisi için telefonla aranacaksınız.

MÜZİK YETENEK SINAVI:

Adaylar 'Zoom' programını bilgisayar ortamına indirmek zorundadırlar.

Adaylar programda kendilerine gönderilen linke onlara ayrılan saatler içerinde tek tek giriş yapacaklardır. Linke tıkladıktan sonra komisyon önünde kamerası açık bulundurmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen ölçüte göre sınav şu şekilde yapılacaktır.

- Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır.

- Yetenek sınavında 50 puan alamayanlar başarısız sayılacaklardır ve sıralamaya alınmayacaktır.

- Sınava girecek adaylar çalacakları parçanın adını ve bestecisini belirtmeleri gerekmektedir.

- Sınava vurmalı çalgılar ve elektronik çalgılarla(elektro gitar vb.) girilemez.

- Sınava tuşlu, yaylı, üflemeli, mızraplı ve tezeneli çalgılar ile okulda öğretilen blok flüt mandolin gibi çalgılarla girebilirsiniz.

1. Aşama: Müziksel İşitme ve Yineleme

Ses İşitme: Online sınav esnasında kullanılacak olan programla tek ses, üç ses, dört sesin 'Na' sesiyle tekrarlanması.

Ritm işitme: Verilen bir ritm cümlesinin tekrarı.

Ezgi İşitme: Online sınav esnasında piyona da çalınan kısa bir ezginin ses tekrarı.

Ses özelliği: Öğrencinin kendisinin seçtiği bir şarkıyı söylemesi istenir. Öğrencinin sesini kullanma becerisi değerlendirilir.

Çalgı kullanma: Çalgi(piyano, gitar, bağlama, keman vb.) kullanmasını biliyorsa, öğrenciden hazırladığı bir şarkıyı çalması istenir.

RESİM YETENEK SINAVI:

Adaylar 'Zoom' programını bilgisayar ortamına indirmek zorundadırlar.

Adaylar programda kendilerine gönderilen linke kendilerine ayrılan gün ve saatte linke tıkladıktan sonra komisyon önünde kamerası açık bulundurmaları gerekmektedir.

Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır. (Desen ölçütü için canlı figür veya obje çizimi, imge ölçütü için durum, mekan, olay veya metinden hareketle çizim olmak üzere iki adet resim çizmeleri istenecektir.)

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen ölçüte göre sınav şu şekilde yapılacaktır.

- Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır.

- Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır. (Natürmort kompozisyon desen öğretmeni tarafından kurulacak. Fotoğrafı gösterilerek çizilmesi istenilecektir. )

Sınav Esnasında Yanınızda Olması Gereken Malzemeler

35*50 Resim Kağıdı

35*50 resim kağıdı

HB, 2B,3B,4B resim kalemi, silgi

Natürmort(Karakalem)

Adayların günlük nesnelerden oluşan kompozisyonu, bakarak gözlem ve algılamalarını yansıttıkları çizgisel resim yapmaları istenir. Bu çalışmada adaylar; karşılarında duran nesnelerin oran-orantısını, yapısını, gölge ve ışık farklarını kurşun kalem kullanarak kağıt üzerinde göstermelidir.

Online yapacağımız tek aşamalı sınavda kurduğumuz natürmort kompozisyonun fotoğrafını sizlerle paylaşarak verilen sürede karakalem ışık ve gölge tamamlamanızı isteyeceğiz

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Formu;

BİLGİLERİNİZİ GİRİN