Diyarbakır Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi Öğrencilerimiz 9.Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda VAKIF ÖZEL ÖDÜLÜ’ nün sahibi oldular.
Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi Öğrencilerimiz 9.Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda VAKIF ÖZEL ÖDÜLÜ’ nün sahibi oldular. Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi Öğrencilerimiz 9.Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda VAKIF ÖZEL ÖDÜLÜ’ nün sahibi oldular.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Türkiye’deki ilk Living Lab olma özelliğini taşıyan Başakşehir Living Lab ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenmekte olan 9. Başakşehir İnovasyon Yarışması’na başvuruda bulunan yüzlerce projeden lise kategorisinde sadece 14 proje finale kalmaya hak kazandı. Finalistler, 03.12.2022 tarihinde proje değerlendirmelerine katılarak projelerini yarışma jürilerine sundular. Değerlendirmelerin ardından 9. Başakşehir İnovasyon Yarışması Ödül Töreni 22 Aralık 2022 Perşembe günü Başakşehir Belediyesi’nde gerçekleşti.

9.Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda finale kalmayı başaran, Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 11. sınıf öğrencilerimiz Dilanur Keskin ve Ela Nur Kavlak, danışmanları Pınar Erkan ile hazırladıkları “ATIK POLİPROPİLEN HAMMADDELİ PLASTİKLER KULLANILARAK FARKLI YÜZEYLERE HİDROFOBİKLİK ÖZELLİĞİ KAZANDIRILMASI” isimli projeleri ile lise kategorisinde Türkiye’den katılan tüm projeler arasından VAKIF ÖZEL ÖDÜLÜ’ nü almaya hak kazandılar.

Öğrencilerimiz, hemen hemen hayatımızın her alanına giren, çok fazla kullanım alanı bulunmasına rağmen doğada kaybolması uzun yıllar aldığından doğada birikerek çevreye çok fazla zarar veren atık plastiklerin geri dönüşümüne bir alternatif kazandırmayı amaçladıkları projelerinde;  Polipropilen ham maddeli atık plastikleri kullanarak cam ve kumaş gibi lifli yüzeylere bile su ve kir tutmama yani hidrofobik özellik kazandırdılar.

Bu inovatif çalışmaları sayesinde derece alan ekibimizi tebrik ediyor, onlara destek olan BARGEM ekibine, idarecilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
22 Aralık 2022, Perşembe 16:00
Okunma
:
4.798 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları