Çekmeköy Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | DJ Kulübü Öğrencileri Ödüllü DJ Burak Yeter’le Atölye Çalışması Yaptı
DJ Kulübü Öğrencileri Ödüllü DJ Burak Yeter’le Atölye Çalışması Yaptı DJ Kulübü Öğrencileri  Ödüllü DJ Burak Yeter’le Atölye Çalışması Yaptı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus DJ Kulübü öğrencileri Dünyaca ünlü prodüktör ve ödüllü DJ Burak Yeter’le ilk atölye çalışmasını yaptı.

Yetenek Kulüplerinden, DJ Kulübü öğrencileri Almanca öğretmeni Ekin Kapusuz önderliğinde 12 Ocak 2016 Salı günü saat 12.30’da Burak Yeter’in Ortaköy’deki Connection Recors DJ Academi’sini ziyaret ettiler. Önce stüdyoyu gezen öğrenciler, daha sonra Burak Yeter’den DJ’lik, müzik ve ritm üzerine eğitim aldılar.

Etkinliği düzenleyen Almanca öğretmeni Ekin Kapusuz "Amacımız DJ Kulübü öğrencilerimizin, okuldaki eğitimlerinin yanı sıra, profesyonel bir müzik stüdyosu ortamını tanıtmak, ünlü insanların müzik kaydı yaptığı atmosferi görmeleri ve onlara bu yönde ilham vermek. Bu etkinliğimiz öğrencilerimiz için çok faydalı oldu. Burak Yeter'e ayrıdığı zaman ve öğrencilerimizin kariyer yolunda tuttuğu ışık için teşekkür ederiz." dedi. 

“Başarısızlık Yaşasanız da, Asla Vazgeçmeyin”

Los Angeles, Amsterdam ve İstanbul'da Connection Records DJ Akademi okulları olan Burak Yeter Connection DJ Academy İstanbul'da once öğrencilere DJ’lik eğitimi verdi. 

Eğitim sırasında mesleğinden ve ünlülerle yaptığı çalışmalardan bahsetti. DJ Kulübü öğrencileri okuldaki yetenek saatlerinde öğrendikleri geçişleri sergilediler. Öğrencilerin performanslarından ve Okyanus Kolejleri'nin böyle bir kulübünün olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden ünlü DJ, başarıyla ilgili olarak öğrencilere başarısızlıklar karşısında asla vazgeçmemelerini önerdi.

"Müziğe 5 yaşında başladım. Müzk tutkum hep devam etti. Evdekilerin yüksek müzikten rahatsız olmasından, dışarda bir stüdyo kiralayıp müzik çalışmalarıma ev dışında devam ettim. Müzik yaşamımın bir parçası, konuşurken bile kulağıma melodiler gelir."

Ödüllerle Taçlandırılmış Başarılar

2010 yılında Ajda Pekkan için yaptığı ‘’Oyalama Beni"  şarkısının müziği ile En İyi 16. Kral TV Müzik Ödülü’nü alana sanatçı, aynı zamanda Türk Müziği tarihinde ilk En İyi Yapımcı ve DJ Ödülü’nü de almış oldu. 2012'de yine bir Ajda Pekkan Remix'i ile (Burak Yeter Ft.Ajda Pekkan - Arada Sırada), 18.Kral Müzik Ödül töreninde En iyi Remix Ödülü’nü aldı.

"Önce remix yapmaya başladım, sonra aranjeler yaptım. 5 tane albümüm var, son 2 tanesi ile ödül aldım. Bu işte başarılı olmak istiyosanız yapmanız gereken şey devamlı çalışmak ve kendinizi geliştirmeniz." dedi.

"Paylaştıkça Çoğalıyorum"

Üretmek kadar paylaşmanın da üretkenlikte önemini vurgulayan Yeter, "Paylaştıkça çoğalıyorum. Biri İstanbul, diğerleri Los Angeles ve Amsterdam'da olmak üzere 3 tane DJ okulum var. Bilgimi ve birikimimi, müziği kariyer ve yaşam biçimi olarak seçmiş gençlerle paylaşmak beni hem mutlu ediyor, hem de daha üretken kılıyor.” dedi.

Eğitim, müzik ve sohbet dolu güzel bir günün ardından öğrenciler ünlü DJ'le fotoğraf çektirdiler ve ayırdığı zaman için kendisine teşekkür ettiler. 

Burak Yeter Hakkında

 2004 MTV & Burn Dj'lik yarışmasında Türkiye 1.si oldu.

Miller'in düzenlediği "2004 Miller Master Dj Contest" yarışmasında da Türkiye 2.si oldu.

 Mtv Shakedown işbirliğinde Italia Club di Roma'da yapılan Dj lik yarışmasında dünyadaki bir çok Dj arasından sıyrılarak ilk 3'e girdi.

2006 yılında DSM etiketiyle "FOR ACTION" adında, Türkiye'nin ilk solo DJ albümünü  çıkardı.

Albüm parçalarından "Dön Bana" ve "Bir Şarkı Söyle" adlı parçalarına klip çekti. 

 Zeki Müren, Erkin Koray, Sezen Aksu, Tarkan, Ajda Pekkan, Sertab Erener, Şebnem Ferah, Serdar Ortaç, Nazan Öncel, Burcu Güneş, Ferhat Göçer, Ziynet Sali gibi güçlü isimlerle çalıştı.

2006'da "Ex-press" adlı Progressive House tarzındaki parçası Drum Central Records tarafından vinly olarak basıldı.

2007'nin ilk ayından itibaren Dünya'nın en iyi okullarında biri olarak kabul edilen SAE'de Ses Mühendisliği üzerine eğitim almaya başladı. İngiltere’deki stüdyolarda çalışma fırsatı buldu. Madonna, U2 ve Robbie Williams'tan etkilendi.

2.albümünü hazırladı ve 2007 de "For Message Vol 2" adı altında yeni albümünü piyasaya çıkardı.  

2008'de Pioneer ile anlaşma imzalayarak Pioneer'in Türkiye'deki yeni yüzü seçildi. Türkiye'nin dört bir yanında açılan Pioneer Pro DJ Academy'nin başkanlığını yürüterek Profosyonel sertifikalı eğitimler vermeye başladı.

2009 ortalarına doğru Connection adında çıkarmış olduğu 1. cd de yer alan "Oyalama Beni" adlı çalışması rekor indirme sayısına ulaştı. 

Ayda Pekkan - Oyalama Beni adlı parçasına yepyeni düzenleme yaparak günümüze kazandırdı ve yepyeni bir klip çekti.

Demet Akalın'ın seslendirdiği "Çalkala Çalkala" isimli parçayı yaptı. 

 

 

 

 

 


Haber
:
Ekin KAPUSUZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
19 Şubat 2016, Cuma 14:31
Okunma
:
17.053 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları