Başakşehir / Kayaşehir Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | ERYAMAN OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ NASA SPACE APPS CHALLENGE’DA
ERYAMAN OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ NASA SPACE APPS CHALLENGE’DA ERYAMAN OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ NASA SPACE APPS CHALLENGE’DA
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
7-8 Ekim 2023 tarihlerinde Sıhhiye Genç Akademi'de gerçekleştirilen NASA SPACE APPS CHALLANGE’da Eryaman Okyanus Anadolu Lisesi öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

2012'den beri düzenlenen NASA Space Apps, Dünya'da ve uzayda karşılaştığımız zorluklara yenilikçi çözümler oluşturmak için NASA verileriyle çalışmak üzere her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce birey ve ekibi bir araya getiren dünyanın en büyük yıllık küresel hackathonudur. Space Apps, altı kıtadaki şehirlerdeki yerel inovasyon topluluklarına toplanmaları, fikir üretmeleri ve inşa etmeleri için ilham vermektedir. Teknoloji uzmanları, bilim adamları, tasarımcılar, girişimciler ve diğerlerinden oluşan çeşitli ve işbirlikçi ekipler, uzayda ve Dünya gezegeninin karşı karşıya olduğu en önemli zorluklardan bazılarına yanıtlar geliştirmek için 48 saatlik bir hackathon düzenlendi.

Uzaya ve bilime ilgi duyan yerel toplulukların bir araya gelerek önemli sorunlar üzerinde kafa yormaları ve çözümler üretmelerini sağlamak, şeffaf bir şekilde ve işbirliğine dayalı olarak çalışma yapmayı teşvik etmek, NASA’nın çalışmaları ve araştırmaları sırasında elde edip herkese açık hale getirdiği verilerin kullanılmasını sağlamak, dünyanın her yerinden konulara ilgi duyan gönüllüleri ve yetenekli insanları bir araya getirmek ve Uzayın keşfine ve dünyadaki yaşamın iyileştirilmesine yönelik gelişmeler sağlamak amacıyla düzenlenen NASA Space Apps Challenge 2023’de 31.500 katılımcı ile 3.000'den fazla proje üretilmiştir.

 

Bu zorlu görevde okulumuzu başarıyla temsil eden Eryaman Okyanus Anadolu Lisesi öğrencilerimiz Meryem Bayram, Kağan Aydın, Yağmur Meriç, Damla Meriç, Mira Ulusoy, Adil Kahraman, Onuralp Kayhan, Ela Bedir, Erdem Yiğit Doğan ve Buğlem Uluçay’a teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Yarışmaya katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren öğretmenlerimiz Fatih Seçilmiş ve Necati Yaman ile BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize teşekkür ediyoruz. NASA SPACE APPS CHALLANGE’da yarışarak Okyanus Kolejleri'ni başarıyla temsil eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
10 Ekim 2023, Salı 12:02
Okunma
:
3.841 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları