Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu  5-D Sınıfı Öğrencileri Fen Okuryazarlığı Dersinde
Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu  5-D Sınıfı Öğrencileri Fen Okuryazarlığı Dersinde Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu  5-D Sınıfı Öğrencileri Fen Okuryazarlığı Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 5-D Sınıfı Öğrencileri Laboratuvar Uygulamalarında canlılar ünitesini tamamladıktan sonra, bitki bölümlerini inceleyebilmek amacı ile laboratuvar ortamında çalıştı.

Öğrenciler, kendi seçtikleri bir bitkiyi ve bu bitkiye ait kurutulmuş bir yaprağı/çiçeği getirdiler. İlk adımda bitkilerin, kök bölümü gözlemlendi. Bunun için öğrenciler bitkiyi, zedelemeden toprağından çıkardı. İkinci adımda ise getirdikleri bitkilerden bir yaprak koparıp mikroskop yardımıyla incelemeye başladılar. Taze yapraktaki yapıların incelenmesinden sonra öğrenciler, aynı bitkiye ait kuru yaprakları incelemeye geçti.

Bu etkinlikte önemli olan diğer kısım, öğrencilerde mikroskop kullanma becerisi oluşturmaktı. Öğrencilere mikroskobu nasıl kullanacaklarına dair açıklamalar yapıldı ve görüntüyü kendileri bulmaları için zaman tanındı. Bu deneyde öğrenciler birebir aktif olarak laboratuvarda çalıştı ve keşfetmenin heyecanını yaşadı.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Hilal Atlı
Tarih
:
19 Aralık 2019, Perşembe 17:23
Okunma
:
855 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları