Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | 3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu Öğrencileri “Geçmişten Günümüze Geometri” Etkinliğinde
3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu Öğrencileri “Geçmişten Günümüze Geometri” Etkinliğinde 3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu Öğrencileri “Geçmişten Günümüze Geometri” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 3. Sınıf esnek öğrenme grubu öğrencileri Matematik dersi ‘Geometrik Cisimler’ konusu kapsamında ‘Geçmişten Günümüze Geometri’ sunumunu gerçekleştirdiler.

Geometrik cisimler konusu işlendikten sonra öğrencilerin eski çağlardan günümüze kadar olan süreçte geometrinin nasıl geliştiğini anlamaları için bir araştırma yapmaları istendi. Öğrenciler araştırmalarını yapıp fon kartonlarda poster olarak ya da sunum halinde çalışmalarını tamamladılar. Sınıfta arkadaşlarına sunumlarını gerçekleştirdiler.

Yapılan sunumlarda öğrenciler geometrinin nasıl ortaya çıktığını, nasıl geliştiğini, geometrinin gelişiminde önemli rolü olan bilim insanlarını yakından tanımış oldu. Aynı zamanda araştırma yapma, sunum yapma ve kendini ifade etme becerilerini de kullanarak eğlenceli bir ders geçirdiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine Gezer
Tarih
:
10 Mart 2020, Salı 16:23
Okunma
:
1.081 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları