Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu Öğrencileri Hayat Bilgisi Dersinde
Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu Öğrencileri Hayat Bilgisi Dersinde Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu Öğrencileri Hayat Bilgisi Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 3-D Sınıfı Öğrencileri Hayat Bilgisi Dersinde Kendi Paketlerini Ürettiler.

Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu’nun eğitimde en önem verdiği kısımlardan biri farklılaştırılmış eğitimdir. Bu eğitimde kullanılan modellerden biri ise Paralel Eğitim Müfredatı’dır.

Bu müfredat;

  • Temel Eğitim Programı
  • Bağlantılar Eğitim Programı
  • Uygulamalar Eğitim Programı ve Kimliğe Duyarlılık Geliştirme Programı olarak 4 ana bölümden oluşmuştur ve içeriği oldukça derinleştirilmiştir.

Bu hafta 3-D Sınıfı, programın Uygulama Basamağında, bir üretim firmasının tasarımcısı olarak çalıştı. Öğrenciler ilk etapta bilinçli bir tüketicinin, ürün satın alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrendi. Sonrasında öğrencilere “Siz bir üretim firmasının tasarım bölümünde olsaydınız nelere dikkat ederdiniz” sorusu soruldu. Bu sorunu cevabını ise bir paket tasarlayarak vermeleri istendi. Öğrenciler belirledikleri günde kendi seçtikleri malzemeleriyle hazırdı. Öğrencilerden isteyenler tek başına, isteyenlerse grup çalışmasıyla paketlerini tasarladılar.

Öğrenciler bu uygulamayı yaparken üretim konusunda, Uygulamalar Eğitim Programı aracılığı ile birinci elden bir deneyim yaşadı.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Hilal Atlı
Tarih
:
07 Ocak 2020, Salı 16:41
Okunma
:
838 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları