Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu  3-D Sınıfı Öğrencileri Fen Bilgisi Dersinde
Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu  3-D Sınıfı Öğrencileri Fen Bilgisi Dersinde Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu  3-D Sınıfı Öğrencileri Fen Bilgisi Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 3-D Sınıfı Öğrencileri “Neden Gördüm?/Neden Görmedim?” Deneyini Yaptı.

3-D Sınıfı öğrencileri Fen Bilgisi dersi kapsamında yeni ünite olan ışık ve ses ünitesinin ilk konusu olan ışık ünitesi için hazırlık yaptı.

Fen bilgisi dersi için en önemli yöntemlerden birisi, öğrencilerin 5E planına uygun olarak dersi işlemesidir. Bu yöntemin kullanıldığı planlarda öğrenci bilgiyi tamamen kendi keşfeder ve anlamlandırır.

Öğrenciler, iki gün öncesinden isim çubuğu yöntemi ile gruplara ayrıldı ve deney malzemeleri bildirildi. Öğrencilere ne yapılacağı ve deney sonucunda nelerle karşılaşılacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Öğrenciler deney zamanında kendi grup üyeleri ile bir araya gelerek malzemelerini birleştirdi; sınıfın ışıkları ve perdeleri kapatıldı.

Deneyin ilk basamağında öğrencilere “Şimdi sizden istediğiniz eşyaları kutunuza koymanızı istiyorum. Eşyalarınızı kutuya yerleştirdikten sonra kutunuzun üstünü, hiç ışık almayacak şeklinde, kumaşınızla kapatın" şeklinde açıklama yapıldı.

İkinci aşamada öğrenciler, açıklamaya yönelik istenenleri yaptılar ve sonrasında her öğrenci, kumaşın altından kutunun içerisindekilere baktı. Bu esnada grup arkadaşları, gözlemciye yardımcı oldu. Gözlem bittikten sonra her öğrenci kutunun içerisindekilerini  görüp göremediklerini anlattı.

Üçüncü aşamada ise öğrencilerden biri gözlem yaparken diğer grup arkadaşlarından biri de kutunun içine fener ile ışık tuttu. Her öğrenci  gözlemini yaptıktan sonra görüp/görememe durumları tekrar sorgulandı.

Son aşamada öğrencilerden her iki durumu nedenleri ve sonuçları ile karşılaştırması istendi. Öğrenciler karşılaştırmalarını yaptıktan sonra  “Işığın Görme Üzerindeki Rolü" hakkında yaptıkları gözlemleri ve sonuçları hakkında çıkarım yaparak açıklamalarda bulundu.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Hilal Atlı
Tarih
:
03 Mart 2020, Salı 09:31
Okunma
:
946 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları