Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 4/E Sınıfı Öğrencileri Robotik Kodlama Dersinde “Robot Köpek Puppy” Etkinliğinde
Bahçeşehir Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 4/E Sınıfı Öğrencileri Robotik Kodlama Dersinde “Robot Köpek Puppy” Etkinliğinde Bahçeşehir Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 4/E Sınıfı Öğrencileri Robotik Kodlama Dersinde “Robot Köpek Puppy” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Okulu 4/E Sınıfı Öğrencileri Robotik Kodlama Dersinde Robot Köpek” Puppy” oluşturdu.

4E sınıfı öğrencileri robotik kodlama dersinde sistematik düşünme, problem çözebilme,eleştirel düşünme gibi önemli kazanımları elde ediyor. Öğrenciler kodlama eğitimi ile kod okuryazarlığı bilinci kazanıyor. ROBOTİS setlerindeki robot parçalarını tanıyor, parçaları birleştirip robot oluşturuyor ve oluşan robotun yazılımını yapıyor. Öğrenciler bilgi teknolojilerini daha bilinçli kullanmayı öğrenirken kullandıkları cihazları kendi çözümlerine uygun olarak programlamayı öğreniyor.

Öğrencilere adım adım her bir parçanın nasıl monte edileceği, montaj sırası ve diğer parçalarla ilişkisi gösterildi. Kodlama atölyemizde, robotun fiziksel montajı bittikten sonra, robotu çalışma şekli anlatıldı, akış şeması sade ve basit bir şekilde gösterildi. Robotla ilgili bilimsel prensibin anlaşılıp anlaşılmadığını test eden özel olarak tasarlanmış bir problemin çözümü yapıldı. Robotun hareket özelliklerini gösteren tablolar incelendi.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Başak Uludağ
Tarih
:
19 Aralık 2019, Perşembe 17:11
Okunma
:
844 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları