Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu Farklılaştırma Tekniğiyle Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu Farklılaştırma Tekniğiyle Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu Farklılaştırma Tekniğiyle Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Sosyal Bilgiler Dersimizde farklılaştırılmış eğitim modeliyle bu dersimizi gerçekleştirdik hem eğlendik hem öğrendik.

Farklılaştırmanın temelinde, her öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarına ve öğrenme kapasitesinin arttırılmasına değer verilerek farklı öğrenme alanındaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir öğretim hazırlamak vardır. Bunun için bizler öğretmenler olarak  içerik, süreç ve ürünü öğrencilerin hazırbulunuşluk, ilgi ve öğrenme stilleri özelliklerine göre farklılaştırma süreçlerine uygulayabiliriz.

Öğretim programında ve öğretimde yapılan düzenlemeler hazırbulunuşluk, ilgi ve ögrenme stili açısından oldukça kapsamlı olmalıdır. Planlama sürecinde hazırbulunuşluk düzeyi farklılıklarına göre öğretim programının ögelerinden içerik, süreç ve ürünün her birinde ya da bazılarında farklılaştırma yapılabilir. Benzer şekilde öğrenci ilgilerinin ve öğrenme profillerinin farklılığına göre aynı uygulama yapılabilir.

Öğrencilerin ilgi, ögrenme stilleri, ögrenme hızı ve hazırbulunuşluk yönünden diğerlerinden nasıl farklılaştığının öğretime başlamadan önce belirlenmesi gerekmektedir. Hazırbulunuşluk, öğrencilerin ne bildiğini, neyi anlayabileceğini, planlanan öğretim için gerekli bilgileri içerir. Farklılaştırma öğrencilerin hazırbulunuşluk ihtiyaçlarına cevap vermek için uygulanacak programın bırakılması değil, programın öğrenci seviyelerine göre ilgi çekici hale getirilmesidir. Farklılık yaratmak farklı tekniklerden geçer.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Fatih Duman
Tarih
:
07 Ocak 2020, Salı 11:30
Okunma
:
816 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları