Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri “Yaratıcı Sorun Çözme” Etkinliğinde
Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri “Yaratıcı Sorun Çözme” Etkinliğinde Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri “Yaratıcı Sorun Çözme” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi ‘Teknolojik Ürünler’ konusu kapsamında ‘Yaratıcı Sorun Çözme’ etkinliği yaptılar.

Teknolojik ürünler konusu işlendikten sonra yaratıcı sorun çözme tekniğinin basamakları ve basamakların fazları öğrencilere hatırlatıldı. Teknik hatırlandıktan sonra ‘Teknoloji Bağımlılığı’' konusunda, bu problemin insanlar üzerindeki etkisini azaltmak adına çözüm yolları üretildi.  Çözüm önerileri değerlendirildikten sonra en uygun çözüm yolu olarak, evde aile içi eğlenceli etkinlikler tasarlama fikri seçildi.

Bu çözüm yolunun uygulanabilmesi için aksiyon planının nasıl hazırlanacağı, hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği hakkında konuşuldu ve öğrencilere aksiyon planı hazırlama ödevi verildi. Öğrencilerin velileriyle birlikte aksiyon planlarını oluşturarak uygulamaya koymalarına karar verildi.

Geleceğimizdeki tüm sorunları görebilmek ve önlem alabilmek adına oldukça önemli olan problem çözme becerileri küçük yaşlardan itibaren geliştirilebilir. Bu becerinin geliştirilmesi için öğrencilerin problem çözme basamaklarını iyi öğrenmesi ve karşılaştıkları her güçlükte bu adımları kullanması gereklidir.  


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine Gezer
Tarih
:
03 Mart 2020, Salı 09:23
Okunma
:
986 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları