Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri ‘Benim Kahramanım’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri ‘Benim Kahramanım’ Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E Sınıfı Öğrencileri ‘Benim Kahramanım’ Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4-E sınıfı öğrencileri Türkçe dersinde Şeker Portakalı kitabını okuduktan sonra ‘Benim Kahramanım’ etkinliğini gerçekleştirdi.

Öğrenciler her ay belirlenen bir kitabı birlikte okuyorlar. Bu ayın kitabı olan ‘Şeker Portakalı’ bütün öğrenciler tarafından okuduktan sonra kitabın kahramanları hakkında konuşuldu. Öğrencilerin kahramanları tanıtmaları istendi. Öğrencileri en çok etkileyen bölümler, onlara en komik gelen bölümleri anlatmaları istendi. Hikayenin ana kahramanı Zeze ile empati kurarak onun yaşadığı duygular üzerinde konuşuldu. Sonrasında ise öğrencilerin zihinlerinde canlandırdıkları Zeze karakterini ve şeker portakalı ağacı Minguinho’yu çizmeleri istendi. Çizimler tamamlandıktan sonra resimler panoya asıldı.

Yapılan etkinlikle öğrenciler okuduğunu anlama ve çıkarımda bulunma, okuduklarını yorumlama, olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirme, empati kurma gibi becerilerini geliştirdi.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine Gezer
Tarih
:
29 Kasım 2019, Cuma 13:32
Okunma
:
1.060 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları