Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | 4/D Sınıfı Öğrencileri “Kişi-Zaman” Etkinliğinde
4/D Sınıfı Öğrencileri “Kişi-Zaman” Etkinliğinde 4/D Sınıfı Öğrencileri “Kişi-Zaman” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu 4/D Sınıfı Öğrencileri “Türkçe” Dersinde “Kişi-Zaman” Etkinliği Yaptılar.

4-D sınıfı öğrencileri Türkçe dersinde “Fiillerde Zaman ve Şahıs Ekleri” konusunu işlediler. Bu konuyu pekiştirmek için bir etkinlik yaptılar. Öğrenciler isim-şehir oyunu oynar gibi kâğıda bir tablo çizdi. Kâğıdın en üst kısmına soldan sağa doğru tüm zamanlar yazıldı. ( Görülen geçmiş zaman, duyulan geçmiş zaman, şimdiki zaman, gelecek zaman, geniş zaman) Kâğıdın sol başına yukarıdan aşağıya doğru şahıslar yazıldı. (Ben, sen, o, biz, siz, onlar) Öğretmen içinden harfleri saymaya başladı. Bir öğrenci dur dediğinde öğretmen en son aklından geçen harfi sesli bir şekilde öğrencilere duyurdu. Öğrenciler bu harf ile başlayan bir fiil düşünerek 1.tekil şahısta (ben) bütün zamanlara göre çekimleyerek yazdı. Bütün öğrenciler bitirince yazılan kelimeler okundu. Doğru yazanlar on puan aldılar. Bir sonraki turda yine öğretmen harf saydı ve gelen harf ile öğrenciler yine fiil bulmaya çalıştılar. Buldukları fiili bu sefer ikinci tekil şahısa (sen) göre tüm zamanlarda çekimlediler. Bütün şahıslar bitene kadar oyun bu şekilde devam etti.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Gülşah Tuna
Tarih
:
05 Mart 2020, Perşembe 12:42
Okunma
:
1.108 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları