Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Güzel Sanatlar Lisesi | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 10.Sınıflarla Kariyer Plânı Seminerleri
Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 10.Sınıflarla Kariyer Plânı Seminerleri Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 10.Sınıflarla Kariyer Plânı Seminerleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Lise düzeyinde eğitim alan her öğrencinin, artık üniversite ve meslek hedefleri üzerine düşünmesi ve rehberlik biriminden destek alarak bir kariyer planı oluşturmaya başlaması beklenmektedir. Bu plan oluşturulurken gerçekçi, ulaşılabilir ve öğrencinin kişilik özelliklerine uygun olması kriterleri esas alınır.

Bahçeşehir Okyanus Koleji PDR Birimi lisede kariyer planı çalışmalarına devam ediyor. Rehber Öğretmen Özge DELİKAN tarafından 10.sınıf öğrencilerimiz için, 17 Aralık 2020 Perşembe günü “Alan Seçimi ve Sınav Sistemi” konusu ile I.Oturum, 13 Ocak 2021 Çarşamba günü “Üniversiteler ve Meslekler” konusu ile II. Oturumu gerçekleştirildi.

Birinci oturumda, alan seçiminin üniversite sınavı ile ilişkisi, alan seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler, yanlış yönlendirmelere karşı düşünülmesi gerekenler, doğru alan seçiminin motivasyona ve sınav puanına etkisi,  öğrencilerin araştırma yaparken başvurabilecekleri kaynaklar, hangi alanda hangi derslerin alındığı, hangi mesleklerin hangi alanlardan seçildiği, güncel sınav sistemi ve öğrencinin kendini tanımasının önemi üzerine konuşuldu.

İkinci oturumda, öğrenciler Türkiye ve yurt dışındaki üniversiteler hakkında bilgilendirildi, üniversitelerdeki olanaklar, üniversite seçim kriterleri, özel yetenek sınavları, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerin kabul kriterleri üzerine konuşularak çevrimiçi etkileşimli bir seminer gerçekleştirilmiş oldu.

Öğrencilerimizin gelecekte başarılı olabilmeleri, doğru seçim yapmaları ve yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri ile mümkündür. Ders seçimi üniversite sınavı ile doğrudan ilişkili olduğu için, üniversitenin yol haritasında seminerlerimiz, öğrencilerin kafa karışıklığını gidermek ve gelecek kaygılarını azaltmak amacıyla yol gösterici olmaktadır.


Haber
:
Duygu Güner
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Özge Delikan
Tarih
:
13 Ocak 2021, Çarşamba 18:31
Okunma
:
1.387 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları