Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Öğrencilerimiz Bu Yıl 230 Tübitak Proje Çalışmaları Gerçekleştirdi
Öğrencilerimiz Bu Yıl 230 Tübitak Proje Çalışmaları Gerçekleştirdi Öğrencilerimiz Bu Yıl 230 Tübitak Proje Çalışmaları Gerçekleştirdi
  • Paylaş
Öğrencilerimiz, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen,  2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmaları için projelerini tamamladı…

Proje tabanlı öğrenme yönteminin kullanıldığı Okyanus Kolejlerinde bu sistemin öğrencilere getireceği bilgi düzeyinin yanı sıra elde edilecek başarılarında ne kadar önemli olduğu bilinmekte ve bu anlayışla öğrencilerimize ülkemizin en büyük bilim merkezi TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Araştırma Projeleri Yarışmalarına katılım konusunda destek verilmektedir.

Okulumuz bünyesinde bulunan bilimsel araştırma ve geliştirme merkezimiz BARGEM tarafından koordine edilen ulusal ve uluslararası yarışmalar için bu yılki proje çalışmalarının ilk adımı tamamlandı.

Lise ve Ortaokul öğrencilerimiz akademik bir kadrodan oluşan BARGEM birimimiz ve danışman öğretmenleri desteğiyle ilgi duydukları alanlarda bilimsel proje çalışması gerçekleştirmeyi, gözlem yapmayı ve rapor yazmayı öğrenerek süreci tamamladılar.

Şubat ayı itibariyle 500’ün üzerinde öğrencimizin yürüttüğü çalışmalarla toplam 230 proje gerçekleştirildi. Fizik, Kimya, Biyoloji, Türkçe, Tarih, Sosyoloji, Psikoloji, Matematik, Yazılım ve Teknoloji Tasarım konularında projeler yürüten öğrencilerimiz hem laboratuvar hem de saha çalışmaları gerçekleştirerek projelerini tamamladılar ve Tübitak başvurularını yaptılar.

Öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerini ve okulumuzun BARGEM ekibini bu süreçte yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyor ve Mart ayında gerçekleşecek final yarışmalarında başarılar diliyoruz.


Haber
:
Duygu Celebcioğlu
Editör
:
Sedat Kaya
Tarih
:
15 Şubat 2024, Perşembe 11:42
Okunma
:
5.947 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları