Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Koleji'nin Danimarka'dan Ziyaretçileri Vardı!
Okyanus Koleji'nin Danimarka'dan Ziyaretçileri Vardı! Okyanus Koleji'nin Danimarka'dan Ziyaretçileri Vardı!
  • Paylaş
Danimarkalı öğretmen ve öğrenci grubu 24-28 Ekim 2017 tarihlerinde Avcılar Kampüsümüzü ziyaret etti.

Uluslar arası etkinliklere büyük önem veren Okyanus Kolejleri, AB Projeleri kapsamında yapılan çalışmalarla öğrencilerinin farklı kültürleri öğrenerek dünya insanı olmalarına imkân sağlamaktadır. Öğrencilerin yabancı dil becerilerinin gelişmesine yardımcı olan bu projeler kapsamında, öğrencilerimiz bir yandan yeni arkadaşlıklar edinirken, öte yandan da farklı kültürleri öğrenmekteler.

Erasmus+ eTwinning projemiz “Pictures from Our Daily Life” çerçevesinde, Danimarka’nın Kolding şehri Münkensdam Gymnasium’dan bir grup öğretmen ve öğrenci Avcılar Okyanus Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Proje toplantılarında misafir öğrenciler kültürlerini, okul ve aile yaşantılarını yansıtan fotoğrafları paylaşıp sunumlar gerçekleştirdiler. Okulumuz öğrencilerinin misafir ettiği misafir öğrenciler Türk kültür ve yaşam biçimini yakından görüp tanıma fırsatı buldular. Okulumuzda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine de katılan Danimarkalı öğrenciler yakın Türk tarihi hakkında da bilgi edindiler.

Kampüsümüzde geniş katılımlı workshop ve paneller düzenlenerek, iki kültür ve eğitim sistemi arasındaki farklılıklar ve benzerlikler tartışıldı; ayrıca eğitimde karşılaşılan ortak sorunların çözümünde iş birliği yoluna gidilmesi tavsiye edildi.

Özel Avcılar Okyanus Anadolu Lisesi müdürü Şentürk Uçak Kardeş okulumuz Munkensdam Gymnasium Danimarka’nın  en iyi  okullarından biri ve böyle seçkin bir okul ile gerçekleştirdiğimiz proje çalışmaları dolayısı ile 2016 yılında da okulumuzdan bir grup öğrenci ve öğretmen proje kapsamında etkinliklere katılmak için Danimarka’ya gitmişti. Okyanus Kolejleri olarak öğrenci ve öğretmenlerimizin ufkunu açmak için bu tür uluslar arası projeleri destekliyoruz” diyerek yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Ziyaret esnasında misafir Danimarkalı öğrencilere evlerini açan Okyanus Avcılar Anadolu Lisesi öğrencileri, Batıkan Ok, Ece Yantiri, Özgür Alpaydın, Bahar Öztürk ve Zeynep Arslan’ın ailelerine çok teşekkür ederiz.

 


Haber
:
Haluk KARATAŞ
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
02 Kasım 2017, Perşembe 15:00
Okunma
:
1.594 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları