Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi Yepyeni Aşamasıyla Hız Kesmeden Devam Ediyor!
'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi Yepyeni Aşamasıyla Hız Kesmeden Devam Ediyor! 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi Yepyeni Aşamasıyla Hız Kesmeden Devam Ediyor!
  • Paylaş
Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün Projesi ‘Meslek Simülasyon Gezisi’ ile tüm Ortaokul öğrencileri meslek deneyimlerini gerçekleştiriyorlar.

Öğrencilere Katkısı Ne Olacak?

Tüm Ortaokul öğrencilerinin 40’tan fazla mesleğin bulunduğu etkinlik alanına giderek o mesleği deneyimlediği bir aşamadır. 

4 - 14 yaş grubundaki tüm çocuklara hitap eden alan, çocukların özgüven sahibi olmalarına, sosyalleşmelerine, meslekleri tanımalarına, yaratıcı düşünmelerine katkı sağlıyor. Ayrıca fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destek oluyor, gerçek dünya ile onları tanıştırıyor. 

40'tan fazla meslek ünitesinden istediklerini seçiyor, üniformasını giyiyor, işinin başına geçiyor. Doktor olduysa hasta tedavi ediyor, itfaiyeciyse yangın söndürüyor, pilotsa uçak kullanıyor. Yaptığı tüm işlerin karşılığında da maaşını kazanıyor. Kısacası çocuklar bu şehirde büyüklerin dünyasını deneyimliyor, yaşamın ekonomik dengesini kavrıyor. Küçük meslektaşlarıyla birlikte çalışırken eğleniyor, eğlenirken tüm hayatı öğreniyor. Proje koordinatörü Çiğdem Ağazade, ‘ Öğrencilerimiz Gelecekte bir Gün, Meslekte İlk Gün projesi kapsamında meslek uzmanlarından bilgi alıyor, hayal ettikleri mesleklerde bir gün geçirme imkanı buluyor ve şimdide birden fazla meslek deneyimi gerçekleştirebilecekleri meslek simülasyon gezisine katılma imkanı bulmaktadırlar.’ dedi

Hangi Sınıflar? Ne zaman ve Nasıl gidecekler?

Mart ayının sonunda gerçekleştirilecek olan ‘Meslek Simülasyon Gezi’ aşaması İstanbul’da bulunan tüm Okyanus Kolejleri Ortaokul kademe öğrencileri tarafından gerçekleştirilebilecektir. Detaylı bilgiler rehber öğretmenlerinden alınabilmektedir. 
 


Haber
:
Çiğdem AĞAZADE
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Tarih
:
06 Mart 2018, Salı 14:38
Okunma
:
10.853 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları