Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Öğrencileri 6 Şapka Tekniği İle Düşünme Süreçlerini Geliştirdiler
Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Öğrencileri 6 Şapka Tekniği İle Düşünme Süreçlerini Geliştirdiler Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Öğrencileri 6 Şapka Tekniği İle Düşünme Süreçlerini Geliştirdiler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekalılar Ve Yetenekliler İlkokulu 1/D sınıfı öğrencileri 16.02.2017 tarihinde "Hayat Bilgisi" dersinde "Paralarımız" konusunu işlemeye devam ettiler.

Öğrenciler, kağıt paraların arkasındaki Türk büyüklerinin kimler olduğunu hatırladıktan sonra yapacakları etkinlik için sırasıyla tahtaya çıktılar.

Daha sonra öğretmen öğrencilerin düşünme süreçlerini geliştirmek, yaratıcılığı cesaretlendirmek, karar verme sürecini hızlandırmak, iletişimi iyileştirmek amacıyla 6 şapkalı düşünme tekniğini uyguladı.

6 şapkalı düşünme tekniğinde 6 farklı renkte şapka vardır. Bu şapkaların her birinde farklı bir düşünce vardır. Öğretmen öğrencilere "hayatımızda para olmasaydı ne yapardık, ne olurdu?" sorusuyla öğrencilerin şapkanın sahip olduğu düşüncelere göre hareket ederek cevap vermelerini sağladı.

Öğrencilerimiz bu teknik sayesinde hem tek bir düşünme türüne takılıp kalmamayı öğrendiler hem de paranın hayatımızda çok büyük bir yere sahip olduğunun bir kez daha farkına varmış oldular. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Aslıhan KAHRAMAN
Tarih
:
17 Şubat 2017, Cuma 10:27
Okunma
:
1.447 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları