Ataşehir Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus'ta "Dünya Tiyatrolar Günü" Etkinlikleri
Okyanus'ta "Dünya Tiyatrolar Günü" Etkinlikleri Okyanus'ta "Dünya Tiyatrolar Günü" Etkinlikleri
  • Paylaş
Sanata büyük önem veren Okyanus Kolejleri'nde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Her yıl tüm dünyada 27 Mart'ta kutlanan Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul 3. Sınıf öğrencileri farklı bir etkinliğe imza atarak, Bilişim Teknolojileri Bölümü'nün düzenlediği "Dünya Tiyatrolar Günü" konulu çalışma yaptılar.

Öğrencilere tiyatronun önemini kavratmak, bu konu ile ilgili yaptıkları araştırmaların etkin ve düzenli bir şekilde dokümantasyonunu oluşturmalarını ve arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlamayı hedefleyen etkinlikte, öğrenciler bilgisayarda güzel çalışmalar ortaya koydular.

Ataşehir Okyanus Koleji İlkokul öğrencileri ise 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında eğlenceli bir tiyatro oyunu izlediler.

26 Mart 2013 Salı günü Göztepe Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde "La Fontaine Kabare" adlı oyunu izleyen öğrenciler keyifli dakikalar yaşadılar.

Ataşehir Okyanus Koleji Lise Kademesi öğrencileri de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli parçalarından biri olan Karagöz- Hacivat oyunu ile kutladılar.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin desteği ile oyuna hazırlanan öğrenciler (Mercan Bahçenli, Bercan Turna, Erencan Üst) arkadaşlarına kahkaha dolu anlar yaşattılar.

Geleneksel tiyatronun bu büyük mirasını hatırlatan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de 4., 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri, "Dünya Tiyatrolar Günü"nü kutladılar.

Konferans Salonu'nda düzenlenen "Babasının Oğlu" adlı tiyatro gösterisini izleyen öğrenciler oldukça keyifli anlar yaşadılar.

Sancaktepe Okyans Koleji İlkokul öğrencileri de öğretmenleri ile birlikte Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında 29 Mart 2013 Cuma günü "Üsküdar Kerem Yılmazer" sahnesinde izledikleri kukla gösterisinde oldukça eğlendiler.

Beylikdüzü Okyanus Koleji 2. ve 3. Sınıf öğrencileri de, 28 Mart 2013 Çarşamba günü Büyükçekmece Kültür Merkezi'nde oynanan "Kuşlar" adlı çocuk tiyatrosuna gittiler.

Öğrencilere tiyatro sevgisini aşılayangezide, eğlenceli bir gösteriyle çocukların güzel dakikalar geçirmesi sağlandı.

Arkadaşlığın değerini anlatan tiyatro gösterisini çok beğenen öğrencilerin tiyatro bitiminde mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Aileleriyle en yakın zamanda başka bir çocuk tiyatrosuna daha gitmek istediklerini söyleyen minikler, tiyatrodan neşe içinde ayrıldılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
27 Mart 2013, Çarşamba 18:48
Okunma
:
5.475 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları