Ataşehir Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Kolejleri Liselerinde Demokrasi Şöleni Var!
Okyanus Kolejleri Liselerinde Demokrasi Şöleni Var! Okyanus Kolejleri Liselerinde Demokrasi Şöleni Var!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Lise Öğrencileri, okul seçimleri sürecinde demokrasi ve eşitlik dolu çalışmalar gerçekleştiriyor.

Okyanus Kolejleri'nde demokratik toplum bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve demokrasi kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme amacıyla Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi yürütülmekte.
Her öğretim yılının ilk ayında Okul Öğrenci Meclisi seçimi için çalışmalar başlar. Demokrasi kültürünün önemli kavramlarından olan aday olma, seçme ve seçilme kavramları ilk önce dersliklerde, sınıfların temsilcilerini (sınıf başkanlarını) belirlemesiyle başlar. Sınıf Koçları' nın önderliğinde seçilen temsilcilerden adaylığını duyuranlar, ikinci aşama olan Okul Meclis Başkanlığı için hazırlıklarını yapar.
Coşkulu ve eğlenceli bir propaganda döneminden sonra sandıklar kurulur. Seçim kurulu, sandık kurulu gibi süreci organize eden yapılar da yine öğrenci ağırlıklı oluşur. Ardından öğrenciler temsilcilerini seçmek için sandık başına gider. Her öğrencimiz oy pusulalarına, evet mühürleriyle işaretleyip, seçmen listesine imzalarını atarak dahil olurlar.
İşte bugünlerde bütün Okyanus Kolejleri'nde demokrasi şöleni yaşanmakta. 12 Ekim'e kadar tamamlanacak olan çalışma sonrasında Okyanus Kolejleri Okul Öğrenci Meclisleri ve Meclis Başkanları seçilmiş olacak.
 
Okyanus Kolejleri Liselerinde Okul Öğrenci Meclisinin çalışmaları:


•    Okyanus Kolejleri’nde öğrenciler kendi sosyal sorumluluk projelerini Okul Meclisi ile oluşturur, yürütür.
•    Öğrenciler birey olarak toplumsal faydayı korumak, toplumun genel çıkarlarını geliştirmek için yürütülen gönüllülüğe dayalı çalışmalarda görev alırlar.
•    Meclis, hem kendileri hem diğer öğrenciler için toplumsal değerlerin bilincine varmak için bir deneyim fırsatı oluştururlar. Binlerce öğrenci ve ailesi projenin gönüllüsü olabilir.
•    Okyanus Kolejleri öğrencileri bilir ki merhametten paylaşmaya, farklılıklara saygıya, girişkenlikten sadakate, kültürel ve objektif değerler konusunda gerçek bir bilinçlenme; sosyal sorumluluk projeleriyle sağlanır.

Okyanus Kolejleri'nin Demokrasi Eğitimi Projesini önemsiyor olmasının ve öğretim yılı boyunca meclis çalışmalarını destekliyor olmasının nedeni ise:


1.    21. Yüzyılın yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan Okyanus Koleji, Demokrasi Eğitimi Projesini öğrencilerinin bireysel ve sosyal gelişimi için de fırsat olarak görüyor.
2.    Öğretim yılı boyunca aktif olan Okul Öğrenci Meclisi çalışmalarında öğrenciler; iletişim, işbirliği, ekip çalışması, organizasyon, sunum, yönetim, liderlik, sosyal girişimcilik, planlama, topluma fayda sağlama, gönüllülük gibi yaşantılarını ve kariyerlerini zenginleştirecek deneyimler kazanmaktadır.
3.    Yaşları itibariyle ‘risk gurubunda’ yer alan öğrencilerimizin güvenli ve sağlıklı bir şekilde sosyalleşebileceği bir alan oluşturmaktayız. Serbest zamanlarını doğru değerlendirmelerini hedeflemekteyiz.
4.    Akranların işbirliği içinde katıldığı ve yürüttüğü organizasyonlarla birbirlerini tanımaları, kabul etmeleri ile pozitif bir etkileşim oluşturmayı amaçlıyoruz. 
5.    Böylece sınıfta, okulda, okul dışında, siber ortamda zorbalık gibi olası istenmeyen durumlar için de önleyici rehberlik oluşturmaktayız.
6.    Eğitim ve yaşam merkezi olan Okyanus Kolejleri’nin, bu kültürü korunması için Okul Öğrenci Meclisi ve faaliyetleri önemlidir. Öğrencilerin okulumuzu sadece öğretim gördükleri, sınava hazırlandıkları mekân olarak algılamak dışında hayat alanı olarak değerlendirmelerine de hizmet etmektedir.
7.    Çok sayıda öğrencilerimizin, Meclis oluşumu altında kendini ifade etmesine, kendini tanımasına, sosyal becerilerinin gelişmesine, birey kimliği kazanmasına fırsat sağlamaktadır.

 

Bora Serhat Çelik


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
08 Ekim 2017, Pazar 16:00
Okunma
:
12.120 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları