Ataşehir Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Galata Mevlevihanesi Müzesi'ne Mistik Gezi
Galata Mevlevihanesi Müzesi'ne Mistik Gezi Galata Mevlevihanesi Müzesi'ne Mistik Gezi
  • Paylaş
Avcılar, Güneşli, Beylikdüzü ve Ataşehir Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri ile Avcılar Okyanus Koleji 5. Sınıf öğrencileri, Galata Mevlevihanesi Müzesi'ni gezerek, "Mevlevilik" ile ilgili bilgi edindiler.

Okyanus Koleji öğrencilerinin kültür gezileri devam ediyor...

Güneşli, Avcılar, Beylikdüzü ve Ataşehir Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri, 7 Mart 2013 Perşembe günü Taksim'de bulunan Galata Mevlevihanesi Müzesi'ni ziyaret ederek, mistik bir yolculuğa çıktılar.

Ziyaret süresince Mevlevilik ile ilgili bilgi edinen öğrenciler, mevlevihanede döneme ait hat odası, semahane ve musiki odalarını gezerek, Divan Edebiyatı'nın son büyük şairi Şeyh Galib'i de daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Hem  10. Sınıf Edebiyat Dersi müfredatının Divan Edebiyatı konularını kapsaması, hem de öğrencilerin kültürel değerlerin farkına varmaları bakımından bu gezi son derece önemliydi.

Şeyh Galip'in türbesinin de bulunduğu müzede öğrenciler el yazması eserleri yakından görme ve tanıma şansını yakaladılar.

Gezi öncesi müzeyle ilgili bilgiler edinen öğrenciler, bunları gezi sırasında analiz ederek, o dönemin yaşayışına küçük ayrıntılarla tanıklık ettiler.

Müzenin bulunduğu mekanın tarihi atmosferi tüm öğrencileri derinden etkilerken, gözlerindeki şaşkınlık belirtilerinden gezinin amacına ulaştığı anlaşıldı.

Avcılar Okyanus Koleji 5. Sınıf öğrencileri de 28 Mart 2013 Perşembe günü Galata Mevlevihanesi’ni ziyaret ettiler. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Zümresi'nin düzenlediği gezide öğrenciler, mistik bir yolculuğa çıktılar.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Mart 2013, Cumartesi 10:50
Okunma
:
5.261 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları