Ankara - İncek Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Kolejleri Ana Sponsorluğunda "VEX Türkiye Robotik Şampiyonası" Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
Okyanus Kolejleri Ana Sponsorluğunda "VEX Türkiye Robotik Şampiyonası" Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi Okyanus Kolejleri Ana Sponsorluğunda "VEX Türkiye Robotik Şampiyonası" Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Türkiye'nin her köşesinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde takımların bir araya geldiği, Okyanus Kolejlerinin ana sponsorluğunda gerçekleşen "VEX Robot Turnuvaları Türkiye Şampiyonası" tamamlandı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen turnuvada ilkokul-ortaokul kategorisinde "Brotics" takımı, lise kategorisinde "Cosmos: Alpha" takımı "Excellence" ödülünü alarak Dünya Şampiyonası için "VEX Worlds Championship"te Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etti.

Okyanus Koleji ana sponsorluğunda gerçekleşen, Türkiye'de organizasyonu Eğitimde İnovasyon Derneği platformu tarafından desteklenen şampiyonada takımlar, "VEX Worlds Championship"te Türkiye'yi temsil etmek için kıyasıya yarıştı.

Turnuva, Dünya Şampiyonası öncesinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerden oluşan 54 robotik ve mühendislik takımını bir araya getirdi.
 

"Geleceğin Dili Yazılım"

Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray yaptığı açıklamada turnuvada toplamda 54 takımın yarıştığını söyledi.

Bu takımlardan birinci olanların ABD'deki Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Demiray, yarışmada yurt dışından da 3 okulun olduğunu dile getirdi.

Eğitimde İnovasyon Derneğinin düzenlediği yarışmada Okyanus Kolejlerinin ana sponsor olarak yer aldığını aktaran Demiray, şunları kaydetti:

       "Sponsor olmamızın nedeni; her bireyin üretebilen birey olmasını istiyoruz. Her yaş grubuna göre, üretebilme yetilerini ortaya koymalarını istiyoruz. Geleceğin dili yazılım. Yazılım dilini de pratiğe dökmenin en güzel örneği bu yaş gruplarında robotik çalışmalar. Yazılımlarını ve robotlarını kendileri geliştiren çocukların, ürettikleri unsurlarla yarışmalarını sağlamak, kendilerine özgüvenlerini yüksek tutmak, bir şeyleri başarabilme duygusunu tatmaları için ana sponsor olarak yer aldık."

       Milli ve yerli üretimin önemine değinen Demiray, "Bu ülkenin çocuklarının her daim üretebilen birey olmalarını istiyoruz. Yerli ve milli üretiminin gelecekteki ana unsurlarının şu anki öğrenciler olduğuna inanıyoruz. Çocukların her platformda herhangi bir şeyi üretebilme yetilerinin olmasını istiyoruz. Bunun, yerli ve milli üretiminin de ana unsurunu oluşturacağını düşünüyorum." diye konuştu.


"Şampiyonanın Kazananları"

Konuşmaların ardından yapılan ortaokul ödül töreninde, "Teamwork Championship" ödülünü Okyanus Kolejlerinden "Just Watch" ve Samsun Bilgi Okullarından "Brotics" kazandı.

"Teamwork 2nd Place" ödülüne ise Samsun Bilgi Okullarından "Phoenix" ve Erkan Ulu Okulundan "Pre-dators" layık görüldü.

"Robot Skills" ödülünü de Era Okullarından "Robotic Butterfly Team", "Excellence" ödülünü Samsun Bilgi Okullarından "Brotics", "Design" ödülünü Era Okullarından "EraMakers Alpha Team", "Build" ödülünü Okyanus Kolejinden "VEX'in Yıldızları", "Judge" ödülünü İzmir Denge Lisesinden "Ultrasonic", "Create" ödülünü Okyanus Kolejinden "Roboto", "Amaze" ödülünü Balıkesir Açı Okulundan "Açı Robotics Girls", "Stem Project" ödülünü de Okyanus Kolejinden "Vex Ocean Team" elde etti.

Büyük mücadele ile sonuçlanan lise turnuvası ardından yapılan lise ödül töreninde, "Excellence" ödülünü "Cosmos:Wonderland", "Tournament Champions" ödüllerini "Cosmos:Wonderland" ve "Lord Flashheart", "Amaze" ödülünü "Cosmos: Wonderland", "Design" ödülünü "Lord Flashheart", "Judges" ödülünü "Kronos", "Volunteer of the Year" ödülünü "Halilcan Beyenal", "Robot Skills" ödülünü "Lord Flashheart", "Service" ödülünü "Mechaminds" takımları kazandı.

Turnuvada "Excellence" ödülünü alan "Brotics" ve "Cosmos: Wonderland" takımları, Dünya Şampiyonası için "VEX Worlds Championship"te Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etti.


"Öğrencilerde Heyecan Doruktaydı"

Okyanus Koleji 7. sınıf öğrencisi, "Vex'in Yıldızları" takımında yarışan Hasan Kaan Şimşek ise "Buraya kazanmak için geldik. Yapabileceğimizin en iyisini yaptık. 5 kişilik ekibimizle bu robotu 2 haftada tasarladık. Robotumuzun özelliği, yerden herhangi bir şey alıp, borulara koyuyoruz. Robotun kolları 180 derece dönebiliyor. Arkasındaki tohumu alıp da toprağa ekebiliyor. Biz böyle bir kodlama yaptık. Robotumuz çiftçilere yardımcı olabilecek." ifadelerini kullandı.

Aynı takımda bulunan Okyanus Koleji 6. sınıf öğrencisi Şahin Erdoğan, duygularını şöyle dile getirdi: "Heyecanlıyım. Güzel bir iş başaracağımıza inanıyorum. Diğer yarışmalarda da 51 takım arasından birinci olmuştuk. Yarıştığımız robotumuza bir kod yazdık. Bu yazdığımız kodla, arkaya uzanıp arkadaki tohum haznesinden tohumu alıyor, geri öne gelip toprağa ekip bırakıyor."


"VEX Robot Turnuvaları Türkiye Şampiyonası"

İki bölümden oluşan turnuvada, VEX IQ Challenge'da ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları VEX IQ robotları ve STEM projeleri, mücadele etmeleri için tasarlandı. Lise öğrencilerinin VEX EDR kitlerini kullanarak hazırladıkları robotlar ise VEX Robotics Competition'da mücadele etti. Otonom çalışan robotlarla da öğrenciler becerilerini sergiledi. Öğrenciler mühendislik becerilerini robottan bağımsız olarak sergileme imkanı buldu. Yarışmacılar, tüm süreç boyunca tuttukları mühendislik defteri ile amacına uygun bir robot yapmak için denedikleri farklı tasarımları, takımca geliştirdikleri, uyguladıkları ve vazgeçtikleri fikirleri hafta hafta deneyimleme imkanı yakaladı.
 


Haber
:
Anadolu Ajansı
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
24 Şubat 2018, Cumartesi 11:31
Okunma
:
39.529 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları