Ankara - İncek Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | İncek Okyanus Koleji Lise Öğrencileri Tübitak Yarışmasına Hazırlanıyor
İncek Okyanus Koleji Lise Öğrencileri Tübitak Yarışmasına Hazırlanıyor İncek Okyanus Koleji Lise Öğrencileri Tübitak Yarışmasına Hazırlanıyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ankara İncek Anadolu Lisesi seçilen öğrencilere, 22 Aralık 2015 Salı günü Tarih öğretmeni Enise Benek önderliğinde Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsüne Araştırma Gezisi düzenledi.

Projede yer alan 9-B öğrencilerinden Dila Öztürk ve İsmail Öncü Çelik Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Şennur Şenel ile proje doğrultusunda iki saat süren bir röportaj gerçekleştirdi.

"Bargem Projesi" kapsamında düzenlenen bu röportajda "Tarihin Dizi ve Filmlere Yansıması" konusu ele alındı.

Öğrenciler, Yrd.Doç. Dr. Şennur Şenel'e proje kapsamında;

1-Türk Yapımı Tarihi Film veya Dizilerin Tarih Öğrenimine etkisi var mı, varsa hangi yönde olur?

2-Türk Yapımı Tarihi Film veya Dizilerin bazı bölüm ve sahnelerinin Tarih Derslerinde izletilmesi doğru olur mu, izletildiği takdirde derse nasıl etkisi olur?

3-Tarihin, dizi veya filmler aracılığıyla sunulması güvenilir midir? sorularını yöneltti.

Yrd. Doç. Dr. Şenel, ilk soruya cevabı, kitap okumayı çok sevmeyen ve tarih derslerinin de lise bazında çok ilgi görmediği bir toplumda dizilerle, tarihe olan ilginin biraz arttığı, fakat yapılan dizilerin tarihi, doğru aktarmada sıkıntılara sebebiyet verdiğinden, edinilen bilgilerin veya algıların farklı olabildiği şeklinde oldu. 

Son zamanlarda en çok konuşulan dizilerden "Muhteşem Yüzyıl ve Diriliş Ertuğrul" üzerinde durarak bu dizilerin Tarihi derslerine katkıları ve eksik yönlerini belirtti. Bu bağlamda o dönemi yansıtan bazı kıyafetler ve kullanılan eşyalar bakımından doğru lanse edilmiş dizilerin Tarih derslerinde izlenebileceğini söyleyerek 2. soruya bu şekilde cevay vermiş oldu. 

Son olarak da Şenel, "Tarihi geçmiş, doğru ve uygun şekilde anlatıldığı müddetçe filmler de veya diziler de konu olmaları gerekiyor." diyerek röportaja son verdi.

Röportajla öğrencilerimiz Türk Yapımı Tarihi Dizi veya Filmlerin Tarih öğrenimine etkisi ve bunların güvenilirliği yönünde kazanımlar elde etti. 

Yrd. Doç. Dr. Şennur Şenel'e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. 


Haber
:
Zeynep Güler
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
ZEYNEP NAZLI GÜLER
Tarih
:
25 Aralık 2015, Cuma 22:58
Okunma
:
1.914 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları