Ankara - İncek Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Ankara İncek Okyanus Koleji Şeb-i Arus Töreni
Ankara İncek Okyanus Koleji Şeb-i Arus Töreni Ankara İncek Okyanus Koleji Şeb-i Arus Töreni
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ankara İncek Okyanus Koleji 29 Kasım 2015 Pazar Günü düzenlediği Şeb-i Arus töreniyle Mevlana'yı 741. ölüm yıl dönümünde andı.

Mevlana Celaleddin Rumi, İncek Okyanus Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Büşra Yurteri tarafından 29 Kasım 2015 Pazar günü düzenlenen "Şeb-i Arus" töreninde anıldı. Mevlana, bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü "Düğün Gecesi" olarak adlandırır. 

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve "Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri" olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında "Şeb-i Arus" olarak da anılmaktadır. 

Mevlana Celaleddin Rumi'nin 741. ölüm yıldönümü nedeni ile düzenlenen "Şeb-i Arus" töreni manevi atmosferiyle de gönüllere hitap etti. 

Açılış konuşması, Mevlana Belgeseli,Mevlana Sözleri, Mesneviden hikaye ve onla özdeşleşen Etme şiiri ile devam eden programda; Mevlana'nın şahsında ve eserlerinde insan olmanın anlam ve değerini daha iyi kavramanın önemi üzerinde duruldu. Son olarak Sema Gösterisi ve Tasavvuf Dinletisi'yle program sona erdi.

Tüm velilerimizin davetli olduğu tören ilgiyle karşılandı. 

Tören sonunda Mevlanan Celaleddin Rumi'yi anma haftasına özel "Mevlana Celaleddin Rumi" konulu komposizyon yarışmasında dereceye giren 6-A Sınıf öğrencileri Yunus Kaan Yılmaz ve Sinem Keskin'e Kademe Müdürümüz Derviş Tekel tarafından ödül verildi.

 

 


Haber
:
Zeynep Güler
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
ZEYNEP NAZLI GÜLER
Tarih
:
03 Aralık 2015, Perşembe 00:18
Okunma
:
2.552 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları