Ankara - İncek Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" Etkinliği
"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" Etkinliği "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
İncek Okyanus Koleji, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü" kapsamında Tarih ve Edebiyat Zümresi tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladıkları koro, oratoryo ve tiyatro gösterileri ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Çanakkale Cephesi I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmış bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusu olağanüstü bir başarı göstererek onbinlerce şehit vermesine karşın düşmana geçit vermemiştir.

İngiliz savaş gemileri, Nusret mayın gemisi ile bir gece önce gizlice döşenen mayınlara çarparak, Boğazın derinliklerine gömülmüştür (18 Mart 1915).

Mustafa Kemal, Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Kilitbahir’de düşmanı yenerek önemli başarılar elde etmiştir. “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” sözünü Türk askerine söyleyerek, savaşın ne pahasına olursa olsun kaybedilmemesi gerektiğine işaret etmiştir.

İncek Okyanus Koleji, 18 Mart Cuma günü 13:40'ta konferans salonunda "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü" kapsamında Tarih ve Edebiyat Zümresi tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladıkları koro,oratoryo ve tiyatro gösterileri ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. 
Çanakkale Zafer'inin 101.yıl dönümünde şehitlerimizi saygıyla anıyor, rahmet diliyoruz.


Haber
:
Zeynep Güler
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Merve Kaşkaya
Tarih
:
22 Mart 2016, Salı 12:45
Okunma
:
1.758 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları