Adana Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Anadolu Efes Spor Kulübü ve Okyanus Koleji’nden Sporcu Eğitimi Alanında Önemli İş Birliği
Anadolu Efes Spor Kulübü ve Okyanus Koleji’nden Sporcu Eğitimi Alanında Önemli İş Birliği Anadolu Efes Spor Kulübü ve Okyanus Koleji’nden Sporcu Eğitimi Alanında Önemli İş Birliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Anadolu Efes Spor Kulübü ve Okyanus Koleji’nden Sporcu Eğitimi Alanında Önemli İş Birliği

Kurulduğu günden itibaren basketbolu gençlere sevdirme misyonunu başarı ile yürüten Anadolu Efes Spor Kulübü, Türk basketbolunun geleceğine yatırım yapma vizyonu çerçevesinde,Eğitimin Türkiye Markası Okyanus Koleji ile çok değerli bir iş birliğine imza attı. Okyanus Koleji’nin Kemerburgaz Kampüsü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, bu iş birliği çerçevesinde Anadolu Efes altyapısında forma giyen oyuncuların Okyanus Koleji’nde eğitim alacağını belirtti. Okyanus Koleji Genel Müdürü Lokman Demiray ise bu iş birliği sayesinde “eğitim ve sporun bir arada sürebileceğinin ve her iki unsurun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunun” farkındalığıyla Türk sporunun gelişmesine hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Okyanus Koleji ve Anadolu Efes Spor Kulübü, sporcu eğitimi konusunda güçlerini birleştirdi. Bu önemli iş birliği, Okyanus Koleji’nin Kemerburgaz Kampüsü’nde 13 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu.

Okyanus Koleji Genel Müdürü Lokman Demiray’ın ev sahipliği yaptığı basın toplantısına Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz’ın yanı sıra A Takım Yardımcı Antrenörü Cenk Yıldırım, A Takım Kaptanı Doğuş Balbay ve A Takım Oyuncusu Birkan Batuk ile Okyanus Koleji Öğrencisi, Anadolu Efes Spor Kulübü Altyapı ve Milli Takım Oyuncusu Mustafa Kurtuldum katıldı.

“Türk sporuna desteğimizi Anadolu Efes Spor Kulübü ile sürdüreceğiz”

Okyanus Koleji Genel Müdürü Lokman Demiray, Anadolu Efes Spor Kulübü ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin önemini, şu sözlerle anlattı:

“Türk sporuna desteğini sürdüren Okyanus Kolejleri, spora verdiği destek ile öncü kurum olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Türkiye Voleybol Federasyonu ile geçtiğimiz yıl yapılan Protokolün bir yenisini, Anadolu Efes Spor Kulübü ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Okyanus Koleji olarak Anadolu’da bulunan yeteneklerin ne kadar çok olduğunu iyi bilmekteyiz. Bu yeteneklerin Türkiye’deki güzide kulüplerimize gelmesi için önemli rol oynayan eğitim sorununu, kulüplerimizin çözmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz, bu proje ile eğitim ve sporun iç içe gidebileceğinin ve her iki unsurun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunun farkındalığıyla Türk sporunun gelişmesine hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu sebeple, hayata geçen iş birliği sebebiyle Genel Direktör Alper Yılmaz başta olmak üzere Anadolu Efes Spor Kulübü’ne teşekkür ederiz.

“Daha fazla oyuncumuzun Okyanus Koleji’nde eğitim alacak olmasından dolayı heyecanlıyız”

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün altyapı organizasyonlarında Türkiye’nin en başarılı takımı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Alper Yılmaz ise görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“Okyanus Koleji gibi değerli bir eğitim kurumuyla iş birliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Okyanus Koleji’nde okuyan oyuncularımızın kişisel gelişimlerini yakından takip ettiğimiz için daha fazla oyuncumuzun bu çatı altında eğitim alacak olması bizi heyecanlandırıyor. Anadolu Efes Spor Kulübü olarak, tesislerimizin kapısından giren tüm gençlerimize iyi bir sporcu olmaktan çok, eğitimli ve iyi bir insan olmanın bilincini aşılıyoruz. Bugün yaşları 11 ile 17 arasında değişen 80’e yakın oyuncumuz, Okyanus Koleji’nin farklı kampüslerinde eğitim alıyor. Kulüp olarak, oyuncularımızın derslerinden ve sınavlarından geri kalmamaları için altyapı organizasyonlarımızda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Bir gencin, ancak ve ancak derslerinde başarılı olduğu takdirde iyi bir sporcu haline gelebileceğine inanıyoruz. Okyanus Koleji ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında Okyanus Koleji’nde okuyan sporcularımızın sayısını artıracağız. Bu çerçevede, kulübümüzle iş birliği yaptıkları için Genel Müdür Sayın Lokman Demiray ve Okyanus Koleji ailesine teşekkür ederiz.”

“Eğitime önem veren basketbolcular, yaşıtlarından önde oluyor”

Eski bir altyapı antrenörü olarak Anadolu Efes ve Okyanus Koleji arasında oluşturulan sinerjiye çok önem verdiğini belirten Anadolu Efes Spor Kulübü A Takım Yardımcı Antrenörü Cenk Yıldırım ise şu açıklamaları yaptı:

“Altyapı takımlarımızda görev yaptığım süre boyunca eğitimine önem veren gençlerimizin, yaşıtlarından bir hatta iki adım önde olduğuna şahit oldum. Kulübümüzün eğitime öncelik verme geleneği uyarınca antrenörlüğünü yaptığım tüm oyunculara ‘önce dersleriniz, sonra basketbol’ vizyonunu aşılamaya çalıştım. Bugüne kadar Anadolu Efes Spor Kulübü’nden yetişmiş tüm oyuncuların örnek basketbolcular olarak gösterilmesi de bizleri hep gururlandırdı. Bu iş birliği çerçevesinde topluma faydalı, derslerinde başarılı ve iyi insan olan basketbolcular yetiştireceğimize eminim.”

“Spor ve eğitim hayatı, bir arada yürütülebilir”

Basketbol bursu sayesinde üniversite eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’nde almış biri olarak eğitim ve sporun bir arada yürüyebileceğini vurgulayan Anadolu Efes Spor Kulübü A Takımı Kaptanı Doğuş Balbay ise görüşlerini şu şekilde belirtti:

“Basketbola adım attığım ilk günlerden bu yana ailem, her zaman en büyük destekçim oldu.Bana her zaman eğitim ile sporculuk yaşamının bir arada olabileceğini söylediler. Onların bu vizyonu sayesinde hem başarılı bir öğrenci hem de Anadolu Efes Spor Kulübü’nün bir üyesi oldum. Bugün Mustafa Kurtuldum kardeşim gibi pek çok yetenekli genç sporcunun Okyanus Koleji gibi nitelikli ve başarılı bir kurumda eğitim aldıklarını görüyorum ve bu durum beni çok mutlu ediyor. Bu sebeple tüm genç kardeşlerimize eğitimi birinci sıraya koymalarını öneriyorum. Hem kulüp yöneticilerimizi hem de Okyanus Koleji yöneticilerini, genç oyuncularımıza böyle bir fırsat sundukları için tebrik ediyorum."

“Kendini geliştirmekten vazgeçmeyen basketbolcular, kariyerlerini ileriye taşıyor”

Eğitime önem veren sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı ilke edinen sporculardan biri olan Birkan Batuk ise basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

“Altyapı takımlarımızda oynayan kardeşlerimizle sohbet imkanı bulduğumda, onlara boş zamanlarını kitap okuyarak veya kendilerini geliştirerek değerlendirmelerini öneriyorum. Çünkü profesyonel kariyerim boyunca kendilerini geliştirmekten vazgeçmeyen basketbolcuların her zaman kariyerlerini bir adım öteye taşıdıklarını gördüm. Bu nedenle basketbolcu olsun olmasın bugün bizlerle olan tüm öğrenci kardeşlerime de okul hayatlarını birinci plana almalarını öneriyorum.”

“Bizlere yüklenen en önemli misyon, eğitim ve sporu bir arada sürdürmek”

Okyanus Koleji’nde okuyan Anadolu Efes Spor Kulübü Genç Takımı oyuncusu Mustafa Kurtuldum ise görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“Biz genç sporcular için böylesine önemli bir iş birliğine imza atan okulumun Genel Müdürü Sayın Lokman Demiray’a ve kulübümün Genel Direktörü Sayın Alper Yılmaz’a teşekkür etmek istiyorum. Anadolu Efes Spor Kulübü’nün oyuncusu olarak bizlere yüklenen misyonlardan en önemlisi, eğitim ve sporu bir arada sürdürmek. Kulübümüz, gelenek olarak altyapılarda eğitim ve sportif başarıyı eş değerde görüyor.Bizler Türk basketbolunun geleceği olarak, bize verilen bu imkanların değerini bilerek genç yaştan itibaren hem sportif olarak hem de insan olarak kendimizi en iyi şekilde geliştirip ülkemize ve oynadığımız takımlara faydalı sporcular olmak için sürekli çalışacağız.”

Öğrenciler, evlerine yakın Okyanus Koleji kampüslerinde eğitim alacak

Anadolu Efes Spor Kulübü ile Okyanus Koleji arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Anadolu Efes altyapısında oynayan sporcular, evlerine yakın okullarda eğitim alarak ulaşım stresi ve zaman kaybı yaşamayacak. Böylece altyapı oyuncuları, hem eğitim hayatlarına hem de basketbola daha kolay konsantre olabilecekler.


Haber
:
İbrahim Aslan
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Murat Akdemir
Tarih
:
13 Kasım 2017, Pazartesi 17:38
Okunma
:
14.704 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları