İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | OKYANUS KOLEJİ YİNE DÜNYA BİRİNCİSİ
OKYANUS KOLEJİ YİNE DÜNYA BİRİNCİSİ OKYANUS KOLEJİ YİNE DÜNYA BİRİNCİSİ
  • Paylaş
Öğrencilerimiz Berre Taşdemir ve Zeynep Tuna, Bargem danışmanlığında gerçekleştirdikleri SENTETİK GAZLAR VE BİYOYAKIT ENERJİ İÇİN ALTERNATİF ATIK KAYNAKLAR konulu projeleriyle Endonezya’da gerçekleşen online I2ASPO uluslarası proje yarışmasında Enerji Kategorisinde Altın Madalya kazandılar. Öğrencilerimiz ayrıca IYMIA 2023 isimli uluslararası proje yarışmasına finalist olma hakkı kazandılar.

14-17 Aralık 2022 tarihlerinde Endonezya’nın Surabaya kentinde 35 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ve toplam 6 kategoride yarışılan organizasyonda lise öğrencilerimiz Berre Taşdemir ve Zeynep Tuna altın madalya kazanarak dünya birincisi oldular.

Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerimiz, projelerinde hayvansal atıkların yarattığı kirliliği ortadan kaldırmak ve bu atıkları enerji kaynağı olarak günümüzdeki kullanım alanlarına alternatif ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak şekilde değerlendirilmesini amaçladılar. Projelerini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa mühendislik fakültesi laboratuvarlarında termal işlem yöntemleriyle gerçekleştiren öğrencilerimiz sentetik gazların yanı sıra sıvı formda biyo yakıt  elde ederek bu gazların enerji kaynağı olarak kullanılabilirliğini ve kimyasal deneylerle ve hesaplamalarla ortaya koydular. Çalışmalarıyla jürinin büyük ilgisini çeken öğrencilerimiz birincilik ödülünün yanı sıra  Ulusulararası IYMIA 2023 yarışmasına finalist olarak seçildiler.

Projeleriyle, yurtdışında ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimize bize yaşattıkları gurur ve mutluluk için teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
19 Aralık 2022, Pazartesi 15:00
Okunma
:
7.637 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları