Halkalı Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Halkalı Okul Öncesi Bulutlar Grubu Öğrencileri Okuma Yazmaya Hazırlık Dersinde.
Halkalı Okul Öncesi Bulutlar Grubu Öğrencileri Okuma Yazmaya Hazırlık Dersinde. Halkalı Okul Öncesi Bulutlar Grubu Öğrencileri Okuma Yazmaya Hazırlık Dersinde.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
16.11.2017 Perşembe günü Bulutlar sınıfı öğrencileri okuma yazmaya hazırlık dersinde bütün-yarım-çeyrek kavramlarını öğrendiler.

Okuma Yazmaya Hazırlık dersi için bir gün önceden çocuklardan okula elma getirmeleri istendi. İlk aşamada elmaların hepsinin bütün olduğuna dikkat çekildi. Daha sonra elmalar birer birer ikiye bölündü ve böylece artık hepsinin yarım elma olduğu belirtildi. En sonunda da yarım olan elmaların ikiye bölünmesiyle de çeyrek parçalar oluştuğu açıklandı. 1 Bütün elmanın 2 yarım elmayla eşit olduğu ve yine 1 bütün elmanın 4 çeyrek elmayla eşit olduğu somut olarak gözlemlendi. Çalışma sonunda dilimlenen elmaları afiyetle yiyen Bulutlar grubu öğrencileri hem eğlendi hem öğrendi hem de beslendi. Bütün-Yarım-Çeyrek kavramları kitap çalışmalarında da yapılarak tamamen pekişmesi sağlandı.


Haber
:
Nesrin CENKCİ
Editör
:
Nesrin CENKCİ
Fotoğraf
:
Nesrin CENKCİ
Tarih
:
02 Aralık 2017, Cumartesi 11:35
Okunma
:
899 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları